На Львівщині знешкодили сім артснарядів і гранату

09:20 14 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили 13 вересня вісім боєприпасів часів Другої світової війни.

Про це повідомили в суботу, 14 вересня, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області, де також розповіли: «Шість артилерійських снарядів калібру 75 міліметрів знайшли під час збирання грибів в лісі на відстані два кілометри від житлових будинків села Нижнє в Турківському районі».

«Ручну гранату О-23 виявили на відстані 40 метрів від житлових будинків к селі Солонка в Пустомитівському районі під час вирівнювання території земляної ділянки. 88-міліметровий артилерійський снаряд виявили під час проведення земляних робіт в полі на відстані два кілометри від житлових будинків села Піски в Пустомитівському районі», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Рятувальники застерігають у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету слід негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101!», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів