На Львівщині знайшли спосіб, як зменшити маніпуляції при перетині кордону

01:18 18 березня 2023 р.

Фото до новини

У Львівській ОВА провели обговорення щодо перетину кордону для водіїв. У зустрічі взяли участь майже пів сотні представників організацій області.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

16 березня у Львівській ОВА провели зустріч з представниками громадських організацій та благодійних фондів Львівської області щодо перетину кордону для водіїв. У події взяли участь майже пів сотні представників організацій області.

У межах зустрічі обговорили проблемні питання, які виникають в організацій під час звернень до ОВА стосовно надання права виїзду за межі України водіям в умовах правового режиму воєнного стану, а також щодо необхідності вжиття заходів для недопущення випадків фальсифікації звернень зі сторони недобросовісних організацій, які надходять на електронну пошту ОВА.

Наприкінці зустрічі одноголосно вирішили запровадити застосування електронного цифрового підпису під час подання відповідних звернень. 

«Для нас такі зміни дадуть більшу впевненість у достовірності документів, які надсилає в адміністрацію кожна з організацій. Відповідно ми зможемо сформувати перелік ГО чи БФ, члени яких перетинають кордон з гуманітарними вантажами на постійній основі, щоб пришвидшити для них процес обробки документів. Таким чином необхідні вантажі доставлятимуть без затримок із необхідними дозволами на перетин державного кордону», — зазначила керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк.

Водночас для організацій, які не мають такого підпису, застосовуватимуть перехідний період, який триватиме до кінця поточного місяця. Під час нього діятимуть попередні умови подання документів. Після закінчення  перехідного періоду використання електронного цифрового підпису стане обов'язковою умовою для подачі документів на перетин кордону.

Нагадаємо, участь в обговоренні могли взяти усі охочі керівники благодійних фондів і громадських організацій Львівщини, які перевозять через кордон гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ та населення України. Для цього слід було заповнити онлайн-анкету. 

Водіїв від 18 до 60 років випускатимуть за кордон - рішення уряду

Водії призовного віку, які перевозять гуманітарний вантаж через кордон, мають пройти певну процедуру

Оформляли як водіїв, вносили в систему Шлях і заробляли по $5-8 тис за голову

Перевірять поіменно: правоохоронним органам надали доступ до заявок в системі ШЛЯХ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів