На Львівщині завершилися українсько-американські навчання «Фіарлес Гардіан-2015» (відео, оновлено)

18:12 7 листопада 2015 р.


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Участь у церемонії взяли капелани Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

6 листопада у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ відбулась церемонія закриття українсько-американських навчань «Fearless Guardian – 2015», – повідомили сьогодні, 7 листопада,в  прес-службі Національної гвардії України, де також поінформували:

«На урочистій церемонії закриття спільних навчань були присутні помічник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін, т.в.о. командуючого Національною гвардією України генерал-лейтенант Микола Балан. Церемонія закриття спільних навчань розпочалась з виконання гімну країн учасниць.

Першим до учасників навчань звернувся генерал-лейтенант Микола Балан. Він привітав всіх військовослужбовців із завершенням навчань«Fearless Guardian - 2015», а також зазначив, що такі масштабні навчання проводились вперше. «Збройні сили сполучених штатів мають багатий досвід у всебічній підготовці та організації блискавичних військових операцій, військовослужбовці Збройних сил та Національної гвардії України мають практичний досвід протидії агресору.

Генерал-лейтенант Микола Балан наголосив також: «Нам є чому вчитися. Спільні навчання показали свою ефективність. Це черговий крок до стандартів НАТО в Україні. За результатами проведення навчань нами внесені принципово нові зміни в модель системи бойової підготовки підрозділів Національної гвардії України. Досвід, який отримали наші військовослужбовці ми будем надалі використовувати для захисту суверенітету та незалежності нашої держави».

 У своїй промові до учасників спільних навчань помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін зазначила: «Відносини між нашими країнами складались протягом багатьох років, але цього року розширили співпрацю завдяки спільним навчанням. Завдяки високому вмінню та навичкам українських нацгвардійців, є усі підстави вважати, що ці навчання відбулися вдало та успішно.Військовослужбовці Національної гвардії України під час спільних навчань «Fearless Guardian - 2015» продемонстрували відмінну мотивацію до опанування нових знань. Я хочу, щоб ви знали, що у міністерстві оборони США переймаються успіхом українських військових.США підтримають Україну в її боротьбі проти російської агресії і будуть продовжувати це в майбутньому».

Під час урочистого закриття навчань кращих військовослужбовців Національної гвардії України, Сполучених Штатів Америки, а також Литовської республіки було нагороджено почесними грамотами та відзнаками. Під час брифінгу помічник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін розповіла: «Зусилля об’єднаної групи з підготовки українських підрозділів направлені на проведення довгострокових військових реформ, та надання допомоги у покращенні обороноздатності України. Сполучені штати витратили більш ніж 266 мільйонів доларів на обладнання та проведення тренувань з початку 2014 року, для покращення боєздатності України, захисту її кордонів та територіальної цілісності».

Т.в.о. командуючого Національною гвардією України генерал-лейтенант Микола Балан розповів журналістам: «Спільні українсько-американські навчання «Fearless Guardian – 2015» розпочались у квітні 2015 року та складались з трьох етапів. Етап навчань тривав понад 50 днів. Кожен етап складався з п’яти розділів: індивідуальна підготовка, підготовка спеціалістів, підготовка груп та відділень, підготовка взводів та рот та підготовка управління до виконання завдань за призначенням згідно стандартів НАТО. За час проведення навчань «Fearless Guardian – 2015» в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки підготовку пройшли близько 800 військовослужбовців Національної гвардії України. Після закінчення навчань «Fearless Guardian – 2015» на території  Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбудуться навчання п’яти механізованих батальйонів та одного батальйону спеціального призначення Збройних сил України».

Про це повідомили сьогодні, 7 листопада, в прес-службі Національної гвардії України.

Натомість речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив сьогодні, 7 листопада, на брифінгу:

«Завершились українсько-американські навчання «FearlessGuardian – 2015». Вчора пройшла урочиста церемонія з закриття піврічних спільних навчань бійців Національної гвардії України та військовослужбовців США. За результатами тренувань була змінена системи бойової підготовки підрозділів українських військових.

Представниця американської армії, помічник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін зазначила, що українські військовослужбовці продемонстрували відмінну мотивацію до опанування нових знань та зарекомендували себе як загартовані воїни. Наступний етап навчань, де амирканські військовики навчатимуть шість батальйоні ЗСУ розпочнеться вже 23 листопада цього року».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Натомість військові капелани розповіли:

«У п’ятницю, 6 листопада 2015 року, на території Яворівського полігону у Львівській області відбулась церемонія закриття українсько-американського командно-штабного навчання «Фіарлес Гардіан-2015». Участь у заході взяли представники міністерства оборони США, Національної гвардії України, Збройних Сил України, військовослужбовці, а також капелани Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ – отці Тарас Михальчук та отець Андрій Сіданич.

Зокрема, військовий капелан та душпастир львівського Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Тарас Михальчук звернувся до американських та українських військовослужбовців, учасників навчань, із привітальним словом двома мовами та благословив оборонців. Про це повідомили сьогодні, 6 листопада, на  інформаційний порталі пасторального та соціального служіння капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ «Капеланство.info», де також опублікували світлини з місця події й нагадали:

«Як відомо, українсько-американські командно-штабні навчання «Fearless Guardian 2015» («Фіарлес Гардіан-2015») відбувалися з квітня 2015 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ (Яворівський полігон) у Львівській області. Американські інструктори ділились своїм досвідом з нашими захисниками, навчали організовувати оборону, виявляти позиції бойовиків, надавати медичну допомогу».

Своєю чергою, в міністерстві оборони України розповіли в п’ятницю:

«Сьогодні, 6 листопада, помічник Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки пані Елісса Слоткін в межах робочого візиту в Україну відвідала Львівщину. Зокрема, вона ознайомилася з можливостями Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ й взяла участь в урочистій церемонії закриття українсько-американського навчання «Фіарлесс Гардіан-2015».

Під час брифінгу для представників засобів масової інформації пані Елісса Слоткін зазначила, що є усі підстави вважати, що ці навчання за участю сержантів зі складу 173-ї аеромобільної бригади Збройних сил США та військовослужбовців Національної гвардії України відбулися вдало та успішно. Елісса Слоткін наголосила:

«Є декілька ключових факторів, що посприяли цьому, а саме – в нашій армії напрацьовано та узагальнено чималий досвід роботи із сержантським складом, тож інструктори мали чим поділитися з вашими військовими. Окрім того, вони не лише передавали свої знання, а й отримували, адже чимало учасників навчань з українського боку пройшли через горнило антитерористичної операції на Донбасі та перебували на передових лініях боротьби з російською агресією. Така співпраця є корисною та взаємовигідною. 

Пріоритетним напрямком співпраці між Україною та США визначено об’єднання зусиль з метою проведення довгострокових військових реформ в Українському війську та надання допомоги з покращення обороноздатності України. Сполучені Штати готові до подальшої плідної співпраці: серед іншого – співпрацюватимемо з українським оборонним відомством щодо розвитку навчального центру та аспектів кадрової роботи. Наступні тренування відбуватимуться з урахуванням досвіду, який наші військові здобули під час цієї ротації: вони стануть довшими по часу, а до методики навчання ймовірно буде внесено певні зміни»

Варто зазначити, що незабаром на базі Центру розпочнеться черговий етап міжнародного співробітництва, в межах якого перейматимуть досвід особовий склад п’яти механізованих батальйонів та одного батальйону спеціального призначення Збройних Сил України».

Про це повідомили сьогодні, 6 листопада, в прес-службі міністерства оборони України.

dailylviv.com

Франція передасть Україні 12 САУ «Caesar»

РФ атакувала дронами об’єкти критичної інфраструктури України

На Львівщині сталася потрійна смертельна ДТП

Біля Львова загинув пішохід

Іван Волошанський загинув на Донеччині, Андрій Сурмай - на Курщині

Створено конектом мозку мухи, а через 30 років з'явиться мапа мозку людини

Індустріальному парку у Городку держава дасть ще понад 15 млн грн

За що МЗС України вітає доповідь Генсека ООН

На вулиці Личаківській у напрямку Винників почали облаштовувати додаткову смугу для руху транспорту

Оборонні мури Бернардинського монастиря у Львові орендують незаконно - прокуратура

У Львові реставрують 100-річний вітражний ліхтар

Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев'яних вікон на пластикові

У трьох західних областях вночі збили сім шахедів

Заміна шин, обігрів лобового скла і салону. На Львівщині починають перевірку перевізників

У Трускавці буде вулиця імені видатного реабілітолога Володимира Козявкіна

Patriot з Румунії прибув в Україну

Новий генсек НАТО прибув до Києва

БЕБ змусило автодилера відшкодувати майже ₴4,3 млн несплаченого податку

Намагалася замаскувати вбивство під самогубство

Три шахеди, які залетіли в Білорусь, летять назустріч гелікоптеру Лукашенка

Частина «чеських» боєприпасів уже в Україні

На лаві підсудних - мешканець Трускавця, який вбив свого товариша

Дрони СБУ вдарили по військовому аеродрому «Борісоглєбск»

У Львові висадять 326 подарованих дерев та кущів

У Львові врятували 18-річного хлопця, який потрапив у ДТП з буйволом

На Львівщині через ДТП згоріла автівка

Під Покровськом вдалося зупинити наступ росіян

Приміщення вартістю ₴10 млн, які НУ «Львівська політехніка» віддала в оренду, повернули державі

Через блокування е-квитка ЛОВА розірвала договір ще з одним перевізником

У Дублянах одночасно горіли дві квартири

У Львові шпиталізували 82-річну пішохідку, яку на переході збив 77-річний водій

На Львівщині мешканець Хмельниччини переїхав 76-річну велосипедистку

Сили оборони вразили російську РЛС "Нєбо-М"

У паспорті наклеїв поверх чужого фото своє. Хасид не зустріне Рош га-Шана в Умані

На Стрийщині на чоловіка впало дерево. Він загинув

3 жовтня Львівщина віддасть шану чотирьом Героям

Помер колишній редактор газети «Нерухомість» старший лейтенант Андрій Карплюк

У Харкові зруйновано фасадну частину п'ятиповерхового житлового будинку

За добу ворог здійснив 142 атаки і запустив рекордну кількість дронів

Російські безпілотники атакували Київ упродовж майже 6 годин