На Львівщині завершили первинну підготовку строковики, призвані в червні

20:00 11 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

У навчальному центрі в Старичах служать юнаки з Вінницької, Житомирської, Львівської, Тернопільскої й Хмельницької областей.

У 184-му навчальному центрі львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершили первинну військово-професійну підготовку 126 строковиків із Центральної та Західної України. До частини в Старичах на Яврорівщині прибули юнаки з Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Львівської та Тернопільскої областей.

Усі вони призвані в останній тиждень червня, і за цей час встигли набути початковий військовий досвід та провести стрільби зі стрілецької зброї. 26-річний солдат Олександр Рубайло зі Львова повідомив, що із першого дня їм почали викладати загальновійськові дисципліни.

Він також розповів: «Нам пояснили структуру Збройних Сил України, розказали про роди військ та систему управління. Ми також активно займаємося фізичною та строєвою, а також воєнно-ідеологічною підготовкою, виконали вправи стрільб із автомата Калашникова».

Для Олександра подібне життя – не в новинку, адже свого часу він закінчив Кам’янець-Подільский ліцей із підвищеною військово-фізичною підготовкою. Молодий солдат зазначив: «Для мене армія – це сукупність людей, яких поєднує одна ідея та мета, що допомагають їм боротися з ворогом та обороняти свій край, свою домівку». 

Його наставник – командир роти молодого поповнення майор Тарас Ткач - запевнив, що юнаки успішно пройшли первинну військово-професійну підготовку. Офіцер розповів: «Головне завдання – адаптація та введення молодого солдата у військове життя. Вони мають відчути і зрозуміти як і де служитимуть. 

За словами заступника начальника 184-го навчального центру по роботі з особовим складом і начальника відділу по роботі з особовим складом – підполковника Володимира Безбородова, нинішній призов строковиків характеризується високим рівнем морально-вольових якостей. Він також зазначив:

«Хлопці із цього призову показують неймовірний патріотизм. Видно, що вони глибоко усвідомлюють, у який час для Батьківщини їх призвали до лав Збройних Сил. А тому до навчання та служби підходять відповідально і сумлінно. Я впевнений, що молоді воїни-строковики стануть надійною, вишколеною основою нового Українського Війська». 

Про це повідомили сьогодні, 11 липня, на сайті львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів