На Львівщині завершуються збори резервістів

20:55 22 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/184edcentr

У 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині добігають завершення збори оперативного резерву першої черги, розпочаті в межах в рамках повномасштабної підготовки держави в умовах воєнного стану.

Військовослужбовці оперативного резерву першої черги відточували на Яворівському полігоні навички оволодіння найбільш дефіцитними військовими спеціальностями. Зокрема – водії-механіки, навідники, командири гармат, командири відділення, оператори та багато інших.

До навчальної програми входили заняття з основних військових дисциплін – тактичної, вогневої, інженерної підготовки й тактичної медицина, а також, специфічних для окремих військових спеціальностей дисципліни. Для прикладу, артилеристи вивчали будову 100-міліметрових протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра», призначених для знищення броньованих цілей прямим наведенням. Фахівці на практиці вивчали тактичне переміщення з похідного положення в бойове, будову прицілу, снаряду, гармати та багато іншого.

Заступник начальника 184-го Навчального центру з навчальної роботи, полковник Олександр Молоков, зазначив: «Метою навчальних зборів є відновлення навичок одних категорій військовослужбовців та навчання інших на гостродефіцитні спеціальності, які потребуються для забезпечення військ кваліфікованим персоналом. Військові згадують набуті під час попереднього навчання знання та навички, свій бойовий досвід, який вони набули під час участі в бойових діях в районі проведення Операції об’єднаних сил (Антитерористичної операції), а також набувають нових знань».

Своєю чергою, 45-тирічний Володимир Мушак зі складу оперативного резерву першої черги, зазначив: «Ніколи не знаєш, що чекає на тебе там, у бою, проте готовим треба бути до будь-яких випробувань, адже кожна помилка може коштувати життя та здоров’я не тільки тобі, а й твоїм товаришам».

Про це повідомили на сторінці 184-го навчального центру в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж зі зборів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів