На Львівщині завершують берегоукріплення русла річки Вишниця

12:15 12 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На території Модрицької сільської ради в Дрогобицькому районі Львівщини завершують руслорегулюючі й берегоукріплюючі роботи для збільшення пропускної здатності русла річки Вишниця.

Про це повідомили у вівторок, 12 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Роботи з реалізації цього природоохоронного заходу здійснюють для запобігання надзвичайної ситуації за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, захід спрямований на збільшення пропускної здатності річки Вишниця для недопущення попадання її вод в карстові виробітки рудників ПАТ «ГХП «Стебницький «Полімінерал» шляхом розчистки русла річки від деревної та чагарникової рослинності на довжині 6330 метрів, розширення русла річки, кріплення русла річки бетонними плитами вище течії».

«Результатом впровадження проєкту стане покращення гідрологічного стану річки, ліквідація можливості утворення карстових провалів, захист 69 житлових будинків та 126 присадибних ділянок мешканців села від виникнення надзвичайної ситуації. З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на зазначений захід у 2019 році виділили 4255 тисяч гривень», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів