На Львівщині ледь не згоріла електропідстанція (відео)

22:30 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

Це не робота ворога, а наслідок діяльності місцевих мешканців.

Про НП повідомили у Львівобленерго, пише DailyLviv.com.

Енергетики поширили відео, на якому дим та полум'я загрожують підстанції. У Львівобленерго наголошують, що це - не робота ворога, а наслідок діяльності місцевих мешканців — паліїв трави і сухостою. 

За словами енергетиків, такі дії можуть призвести до довготривалих вимкнень електроенергії та завдати великої шкоди галузі.

Енергетики закликають дотримуватись правил пожежної безпеки й не випалювати суху траву, сміття та сухостій дерев, не палити вогнища у недозволених для цього місцях, особливо поблизу енергооб'єктів, ліній електропередачі й інших об'єктів підвищеної небезпеки, та не створювати зайвих проблем рятувальникам та енергетикам. 

"До того ж задимлення неба ускладнює роботу військових, які спостерігають за безпекою у повітряному просторі, а також випалювання сухої рослинності заподіює шкоду природі", - наголосили енергетики.

Нагадаємо, чотирьом агентам "русского міра" призначено покарання - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за спробу теракту на електропідстанції.

Додамо, рік тому міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у межах Львова і області знищені практично всі електропідстанції.

Читайте також: У Львові готували вибухи на електропідстанції Львівобленерго і у консульстві Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів