На захист восьми районів Львівщини від підтоплень витратили 3,2 млн. гривень

10:28 21 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Садовий вважає: «Потребує вирішення питання фінансового наповнення бюджетів органів місцевого самоврядування, на території яких необхідно проводити протипаводкові роботи».

У Львівській області виконали в першому півріччі низку робіт зі захисту від підтоплень населених пунктів на території восьми районів. Загальна вартість робіт становить 3,2 мільйона гривень.

Як повідомляє Львівське обласне управління водних ресурсів, ці заходи унеможливили підтоплення населених пунктів і сільськогосподарських угідь та дозволили безпечно пройти паводку 29-30 травня 2015 року. Начальник  Львівського обласного управління водних ресурсів Володимир Садовий розповів: «Основна проблема – обмеження в коштах, що виділяють на вищезазначені заходи, як з місцевого, так і з державного бюджетів. Потребує вирішення питання фінансового наповнення бюджетів органів місцевого самоврядування, на території яких необхідно проводити протипаводкові роботи».

Загалом виконано такі види робіт: очищення від намулу і сторонніх предметів каналів на системах гончарного дренажу; зменшення наслідків шкідливої дії вод завдяки будівництву водойми для акумулювання; вирубування чагарників; ремонт гідротехнічних споруд; розчищення і благоустрій джерел; розчищення та покращення гідрологічного стану водоймищ; поточний ремонт меліоративних каналів і гідротехнічних споруд для захисту від підтоплення сільськогосподарських угідь присадибних ділянок і житлових будинків; захист сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок; відновлення дамб і гідротехнічних споруд на річках Дністер, Летнянка, Нежухівка. Про це повідомили сьогодні, 21 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів