На Львівщині блискавка вбила 27-річного хлопця (відео, оновлено)

16:20 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Житель Буського району пішов на пасовище забрати теля і отримав смертельний удар блискавки.

«На Львівщині блискавка вбила 27-річного чоловіка. Він під час грози пішов забирати з пасовища телят. Розряд влучив йому в груди, там у кишені сорочки лежав мобільний телефон. Хлопець був єдиним годувальником у багатодітній родині. Громовиця на Львівщині також підпалила хату і церкву. А буревій, який пронісся регіоном, зруйнував дахи на сотнях будинків», – повідомили сьогодні, 22 червня, на сайті «Телевізійної служба новин» каналу «1+1».

27-річного мешканця села Побужани в Буському районі Львівщини вбила блискавка. Хлопець у грозу пішов на поле за телятами.

Сільський голова Побужан Світлана Тарашкевич розповів: «Такої громовиці в селі навіть не пам'ятаю. Земля з небом рівнялася. Аж страшно було. Такі звуки лупили. Десь напевне з годину лило безперестанку. А потім припинилося. Василь чекав дома поки дощ перейде, а потім пішов глянути на вигін, що з телятами. Їх двоє за 100 метрів від хати паслося. Весь дощ на паші перечекали».

Вийшовши у поле, у Василя Данильчука влучила блискавка. Хлопець загинув миттєво. «Це вже була остання сильна блискавка і грім. Після неї, фактично, навіть дощ не падав. Але саме вона влучила в хлопця. Він, кажуть, мав біля себе в кишені сорочки ще мобільний телефон. Може апарат розряд притягнув», – додав Тарашкевич.

Василя знайшли родичі, коли той довго не вертався додому. У хлопця були обпечені груди, вигоріла сорочка. Викликали на місце медиків. Але ті, вже нічим не змогли допомогти. Зараз тіло парубка забрали на експертизу. Похоронять у рідному селі.

«Данильчук хороший хлопець був. Роботящий. Сам з багатодітної сім'ї, то фактично всіх сам і отримував, бо працював єдиний в хаті. Ще має хворих братів. Якби перечекав ту грозу. Вона ж ніякої іншої шкоди в селі не наробила, крім як забрала життя молодої людини. Телятам хоч би що», – повідомив такожь голова. 

За фактом смерті хлопця поліція відкрила кримінальне провадження за статтею умисне вбивство. Наразі з'ясовують правоохоронці всі обставини.

Про це розповіли в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Раніше в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції повідомили: 

«21 червня на пасовищі в селі Побужани Буського району ударом блискавки було смертельно уражено 27-річного місцевого жителя, який під час грози пішов на пасовище забрати теля. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Призначено низку експертиз. Всі обставини події встановлюються», – 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів