На Львівщині заблоковано прикордонний пункт пропуску

13:28 19 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Про це повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службах польських відомств.

За інформацією прес-секретаря Бещадського відділу польських прикордонників Ельжбети Пікор, деілька сотень українців заблокували сьогодні вранці.рух через один з найбільших пунктів пропуску на кордоні з Польщею – «Корчова – Краковець». Відтак рух через цей пункт пропуску, який є найбільшим у Підкарпатському воєводстві, зупинилося 

Співрозмовниця кореспондента УНІАН повідомила також: «Вранці українська прикордонна служба повідомила польським прикордонникам про те, що на шляху до пункту пропуску «Корчова – Краковець» з української сторони блокується дорога. Збирається все більше людей. Українські прикордонники припинили роботу, тому що немає можливості в'їзду і виїзду».

Ельжбети Пікор додала, що польська прикордонна служба рекомендує особам, бажаючим поїхати в Україну, скористатися іншими пунктами пропуску. Натомість прес-секретар польської прикордонної служби Агнешка Голиас повідомила кореспонденту УНІАН, що польська сторона станом на ранок 19 лютого немає даних про те, що ще якісь з семи діючих автомобільних пунктів пропуску з Україною були заблоковані.

Вона також розповіла про блокування пункту пропуску «Корчова – Краковець»: «Ситуація розвивається дуже динамічно. Зараз не знаємо, що буде через годину. Спочатку ми мали інформацію, що там 20 чоловік, тепер є інформація, що там вже 200».

За даними польських прикордонників, в минулому році наземні пункти кордоні України та Польщі перетнули близько 5960000 автомобілів, або в середньому понад 16 тисяч на добу. Згідно з раніше оприлюдненими даними, найбільшим пунктом пропуску на польсько-українському кордоні, який може пропустити 7000 автомобілів, є «Дорогуськ-Ягодин» у Волинській області, в той час як пропускна спроможність більшості інших пунктів становить близько 2-3 тисяч авто на добу. Найменшим пунктом є «Крощенко – Смільниця», через який кордон перетинають лише кілька сотень автомобілів.

Натомість «Укрінформ» повідомляє в середу: «Селяни з Яворівського району на Львівщині перекрили міжнародну трасу Львів-Краковець та заблокували КПП «Краковець - Корчова». Про це поінформувала прес-служба Мостиського прикордонного загону. «Опівночі місцевими мешканцями було заблоковано міжнародний контрольно-пропускний пункт «Краковець-Корчова» на Державному кордоні з Польщею. Протестувальники перекрили рух автомобілям в обидва боки – на виїзд у Польщу і на в`їзд в Україну», - йдеться у повідомленні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів