На Львівщині з двох із половиною тисячі призовників повістки отримують лише півсотні (відео)

09:42 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

На Львівщині в рамках четвертої мобілізаційної хвилі до військових комісаріатів нині відверто десятками йдуть добровольці та фахові офіцери запасу з багаторічним досвідом служби. Водночас, вистачає й тих, хто намагається уникнути навіть спілкування з військовими комісарами.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Журналіст Степан Грицюк розповів у відеосюжеті «Мобілізація на Львівщині: десятки добровольців та втікачі від повісток за кордон»:

«На Львівщині в рамках четвертої мобілізаційної хвилі до військових комісаріатів нині відверто десятками йдуть добровольці та фахові офіцери запасу з багаторічним досвідом служби. Водночас, вистачає й тих, хто намагається уникнути навіть спілкування з військовими комісарами.

Військовий комісар Львівщини Олександр Тищенко каже, що тих, хто ухиляється від мобілізації, справді чимало. За статистикою, із двох із половиною тисяч, повістки отримують лише півсотні. 

«Основний спосіб – це виїхати на заробітки за кордон. Йде мігрування зараз, на жаль, по областях. Виїжджають до родичів в іншу область і всю мобілізацію знаходяться там», – розповідає військовий комісар. 

Попри те, кажуть у військкоматі, ситуація неоднозначна. Як і в перших хвилях мобілізації, ситуацію рятують добровольці.

А поки одні добровольці пишуть заяви, другі, разом з іншими мобілізованими, вже проходять медичне обстеження. Серед них і колишній десантник – п'ятдесятирічний  Степан Косик. 

Проходячи обстеження в лікарів, Степан Косик хоче лише одного, щоби на перешкоді його патріотичним почуттям не стало здоров'я. Уже не одного добровольця повернули додому. 

Загалом за четверту хвилю мобілізацію зі Львівщини піде служити близько трьох тисяч осіб. Перша сотня вже вирушила поліпшувати свої навички в тренувальний центр». 

Про це повідомляється на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» та в її відеосюжеті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів