На Львівщині вже завершили підготовку військових п’ятої черги мобілізації (відео)

14:41 12 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Мобілізовані пройшли бойове злагодження в складі екіпажів і розрахунків, а зараз триває їх відправлення у військові частини Збройних Сил України.

У 184-му Навчальному центрі львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилась підготовка військовослужбовців, призваних під час п’ятої черги часткової мобілізації. Військовослужбовці пройшли бойове злагодження у складі екіпажів та розрахунків, а зараз триває відправлення мобілізованих у військові частини Збройних Сил України. Кожен військовослужбовець на дорогу отримує сухпайок, у якому є каші, м’ясні консерви, кава та чай.

Після цього у складі організованих груп бійці від’їжджають автобусами на залізничний вокзал у  Львів. «Понад три з половиною тисячі чоловік пройшли вишкіл за майже ста спеціальностями. Відзначаю високий моральний дух та психологічну готовність військовослужбовців до служби», – підсумував заступник начальника 184 Навчального центру Академії сухопутних військ по роботі з особовим складом – начальник відділу особового складу підполковник Володимир Безбородов.

Призваний з міста Знам’янка, Кіровоградської області, старший солдат Євген Савельєв впевнений, що час навчання пройшов недаремно, і тепер він готовий до виконання своїх посадових обов’язків та керувати відділенням. Він розповів: «Заняття були дуже насиченими і тривали щодня, їх не проводили лише сьогодні – у день відправлення до військових частин. Нам дали дуже грунтовні теоретичні знання, а найголовніше – надзвичайно багато практики: стрільб із різноманітної стрілецької зброї та озброєння БМП і БТР. Під час строкової служби у мене такого не було, хоча я і обіймав посаду старшого стрільця. Окрім того, я отримав дуже багато знань із тактики. А особливо цінним є те, що передали їх нам інструктори, які мають реальних бойовий досвід».

Вже майже тиждень у 184-му Навчальному центрі перебувають офіцери з усієї України, які відбирають мобілізованих для подальшого проходження служби у своїх військових частинах. Представник однієї із військових частин, старший лейтенант Володимир Кловський, зазначив: «Ми набирали командирів відділень, механіків-водіїв, саперів, кухарів тощо, вони вже підготовлені спеціалісти. У нас вони проходитимуть бойове злагодження у складі підрозділів нашої частини».

Навчання мобілізованих тривало понад місяць. Військовослужбовці отримали знання з загальновійськових предметів, пройшли підготовку за фахом та бойове злагодження у складі екіпажів і розрахунків.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів