На Львівщині вже відправили додому близько 300 призовників шостої черги мобілізації

18:30 17 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Заступник начальника пункту прийому особового складу Петро Левус повідомив: «За перші дня роботи зі шостою чергою мобілізації 184-й навчальний центр у Старичах приймав щодня від 500 до 800 мобілізованих, проте відмовити довелося близько 300 особам».

184-й навчальний центр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочав прийом військовозобов'язаних 6 черги мобілізації. Нинішня хвиля для навчального центру у Старичах розпочалася з 9 липня нинішнього року.

За тиждень кропіткої роботи 184-й навчальний центр прийняв десятки автобусів із мобілізованими майже з усієї України. Заступник начальника пункту прийому особового складу 184-го навчального центру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – полковник Петро Левус зазначив:

«У цілому шоста хвиля мобілізації продовжує ті тенденції, які мали місце і в п’ятій черзі мобілізації. Щ позитивних тенденцій я хочу виділити ту, що переважна більшість мобілізованих характеризується патріотичним настроєм та готовністю виконувати ті завдання, які перед ними стоять.

З негативної сторони спостерігається чітка тенденція до зниження якості прибуваючих ресурсів. Це, в першу чергу, стосується їхнього стану здоров'я.

Частина військовослужбовців неспроможні будуть в екстремальних умовах виконувати складні і надскладні завдання. За перші дня роботи зі шостою чергою мобілізації 184-й навчальний центр у Старичах приймав щодня від 500 до 800 мобілізованих, проте відмовити довелося близько 300 особам.

Половина з них – за станом здоров'я. А друга половина – це ті, які прибувають до пункту прийому особового складу у нетверезому стані, та ті, які схильні до зловживання спиртними напоями.

На жаль, щоденно ми маємо п’ять-вісім випадків судом, припадків, які стали наслідком саме зловживання алкоголем. Через зловживання деякими військовозобов'язаними спиртними напоями у армії можуть виникнути найбільші проблеми.

Людей, які є алкоголіками, їх за день, за два, за тиждень витягнути із цієї біди неможливо. На жаль, ми в 184 Навчальному центрі отримуємо те, що має сьогодні суспільство. Й іншого контингенту ми отримати не можемо.

У відповідності до вимог командування, нововведенням нинішньої, шостої черги стало створення у Навчальному центрі у Старичах групи психологічного забезпечення. Вона працює на те, щоб «просіяти» тих людей, які будуть спроможні виконувати завдання в лавах Збройних Сил України. І повернути тих, від яких користі мало, а проблем багато.

Ця група починає свою роботу ще з контрольно-пропускного пункту, та не допускає до пункту прийому особового складу тих, хто проявляє неадекватну поведінку, або ж перебуває в нетверезому стані. Після чого група психологічного забезпечення разом із медичної комісією виявляє тих, хто за станом здоров'я, або морально-психологічними якостями не може служити у Збройних Силах. І вже, коли мобілізовані розподілені в навчальні підрозділи, там в підрозділах здійснюється їх поглиблене вивчення».

Загалом, підсумовуючи проміжні результати мобілізації, заступник начальника пункту прийому особового складу підкреслює злагоджену та ефективну роботу всіх підрозділів та служб 184 Навчального центру.

31-річний мобілізований Данило Середін із Козятина Вінницької області останні півтора роки займався волонтерством. Каже, що неодноразово виїжджав із допомогою на передову до воїнів, і в жовтні-листопаді минулого року воював в одному із добровольчих батальйонів. І ось тепер і йому прийшла повістка.

Солдат розповів: «За останній рік українська армія змінилася в кращий бік. Хлопці стали більш цілеспрямовані, немає страху в очах, ставлення до служби дуже змінилося. Від армії я сподіваюся отримати ті знання та навички, які стануть у пригоді там, на Сході країни».

Про це повідомили сьогодні, 17 липня, в прес-службі львівської Академіх сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів