На Львівщині виявили 758 вибухонебезпечних предметів

10:30 17 жовтня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: central-ua.tv

Фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили вчора п’ять боєприпасів часів Другої світової війни.

Про це повідомили в четвер, 17 жовтня, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області, де також розповіли: «Мінометну міну калібру 81 міліметрів і два артилерійські снаряди калібру 75 міліметрів були виявлені під час збирання грибів у лісі біля села Київець у Миколаївському районі. 105- міліметровий артилерійський снаряд виявлений під час земляних робіт на території ТзОВ «Провесінь Агроінвест» на вулиці Тракт Глинянський у Львові. Артилерійський снаряд калібру 105 міліметрів був виявлений під час проведення планового очищення території в лісовому масиві селища Брюховичі».

«2019 року на території Львівської області виявлено 758 вибухонебезпечних предметів та 61 набій до стрілецької зброї в 289 місцях. Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів