На Львівщині встановили єдиний в Україні вогневий тренажер

17:30 20 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: Скріншот із відео

На Львівщині встановили єдиний в Україні вогневий тренажер для підготовки рятувальників.

На Львівщині з’явився в рамках реалізації програми «Польська допомога» перший в Україні навчально-тренувальний вогневий модуль, який складається з вогневого та газового тренажеру. Він призначений для практичної підготовки рятувальників до роботи в непридатному для дихання середовищі при вогневих впливах, високій температурі із застосуванням різних видів засобів індивідуального захисту, а також відпрацювання тактичних прийомів гасіння пожеж.

Урочиста церемонія відкриття комплексу відбулася на території навчально-тренувального полігону Львівського Державного університету безпеки життєдіяльності, за участі Генерального консула Польщі в Україні Елізи Дзвонкевіч. В урочистостях взяли також участь Комендант Державної пожежної охорони Люблінського воєводства Гжегож Аліновский, керівник проєкту від Головної школи державної пожежної служби у Варшаві Войцех Ярош, керівник компанії виробника навчального комплексу Владислав Радзік, заступник начальника департаменту персоналу ДСНС України Ярослав Кондауров, керівництво університету та ГУ ДСНС у Львівській області, заступник міського голови з питань безпеки міста, інструктори і колеги з Польщі та інші гості.

У рамках проєкту львівським рятувальникам також передали пожежно-технічне обладнання – індивідуальні ліхтарі, сигналізатори нерухомості, тепловізор, ствол пробійник та пристрій для відкривання дверей «Hooligan». Проєкт «Регіональні тренінгові центри порятунку - пдтримка системи підготовки ДПО та професійних аварійних служб в Україні» фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога».

Упродовж трьох днів інструктори із Головної школи державної пожежної служби у Варшаві навчатимуть львівських колег способам використання тренажера, моделюватимуть різноманітні ситуації під час пожеж, максимально наближені до реальних подій. Далі львівські інструктори отримають відповідні сертифікати, й тренуватимуть курсантів та рятувальників з усієї України.

Про це повідомили в середу, 20 листопада, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області.

Як інформував «ЩЛ», пожежа на Львівщині призвела до загибелі селянина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів