На Львівщині все ще підтоплені 71 будинок

11:37 26 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомили в понеділок у департаменті цивільного захисту ЛОДА, така ж ситуація – зі 40 присадибними ділянками й 22 об’єктами соціальної сфери.

«IA ZIK» розповідає сьогодні, 26 травня, в повідомленні «На Львівщині залишаються підтопленими 71 будинок та 22 соціальні об’єкти»:

«На Львівщині у постраждалих від паводку районах залишаються підтопленими 71 приватний житловий будинок, 40 присадибних ділянок, 22 об’єкти соціальної сфери. Про це 26 травня повідомили «IA ZIK» у департаменті цивільного захисту ЛОДА.

Аварійні бригади Старосамбірського УЕГГ проводять роботи з відновлення газопостачання в одному населеному пункті району. Львівська обласна організація Товариства Червоного хреста України соціально незахищеним особам та одиноким особам похилого віку доставила допомогу (постіль, одяг, гумове взуття, одноразовий посуд та медикаменти загальною вагою близько 300 кг на суму 1947,5 гривень).

Роботи з відновлення об’єктів територіальної інфраструктури проводяться силами підприємств-власників, а об’єктів комунальної та соціальної сфери – за рахунок поточних запасів матеріально-технічних ресурсів балансоутримувачів та резервних фондів місцевих бюджетів. На всіх річках басейну р. Дністер спостерігається спад рівнів води. Зранку 26 травня невідкладні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха планують продовжити.

Нагадаємо, сильні дощі, що випали впродовж 14-16 травня на території області (28-42 мм, що становить 40-58 % місячної норми), в Карпатах і Передкарпатті дуже сильні дощі (106-145 мм, що становить 110-193 % місячної норми), з поривами вітру до 19 м/с призвели до розвитку високого дощового паводку на ріках басейну Дністра з підйомом рівнів води на 1,0-2,6 м, місцями до 4,4-5,1 м (р. Дністер – м. Самбір, р. Бистриця – с. Озимина, р. Тисмениця – м. Дрогобич) над передпаводковими, формування значного місцевого та схилового стоку і сходження селів, унаслідок чого на території 11 районів постраждали 112 населених пунктів і три міста обласного значення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів