На пішохідному переході авто збило засновника Lviv Fashion Week

10:54 24 листопада 2020 р.

Фото до новини

Дорожньо-транспортна пригода сталась 23 листопада близько 22.10 на автодорозі «Львів-Шегині» у селі Бартатів Городоцького району.

Як повідомила поліція Львівської області, водій автомобіля «Нісан», 34-річний львів’янин, на пішохідному переході скоїв наїзд на жителя Львова віком 37 років. Від отриманих травм чоловік помер на місці події. За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водій «Нісана» затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Як сталовідомо DailyLviv. з відкритих джерел, у ДТП загинув відомий львівський дизайнер Петро Нестеренко-Ланько, засновника Lviv Fashion Week.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини подіСьогодні патрульна поліція Львівської області повідомила про те, що Кабінет Міністрів вніс деякі зміни до правил дорожнього руху, зокрема, є ті, що стосуються обов'язків пішоходів.

Згідно з пунктом 4.4 ПДР: "У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху". 

Кожен пішохід має знати, що у темну пору доби або під час туману, він непомітний для водіїв. Особливо, якщо верхній одяг темного кольору.

Світловідбивні елементи: 

- роблять пішохода помітним у темну пору доби. Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП.

Зі світловідбивними елементами пішохід стає помітним за 300 м. Отже, додаючи їх на одяг, ми на 85% знижуємо шанс постраждати в результаті пригоди;

- це безпека велосипедистів. Їм також варто використовувати не лише ліхтарики, а і світловідбивачі;

- це необхідний аксесуар для ваших чотирилапих улюбленців під час вечірньої прогулянки;

- це корисна та оригінальна прикраса для одягу. Заохотити дітей одягати флікери можна завдяки дизайну.

Вони можуть бути у вигляді браслету, брелока, наліпки, пояса або жилета. Їх можна одягнути або причепити на одяг і рюкзак.

Поліція закликає пішоходів стати помітними і зберегти життя.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів