На Львівщині військові в польових умовах ремонтують техніку

18:20 1 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

На Яворівському полігоні тривають стратегічні командно-штабні навчання «Весняний грім – 2016».

«У польових умовах фахівці ремонтують військову техніку для підрозділів Сухопутних та Високомобільних десантних військ», – повідомили сьогодні, 1 квітня, в прес-службі міністерство оборони України, де також розповіли подробиці:

«На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (більш відомому як Яворівський полігон. – «ЩЛ») фахівці об’єднаного центру забезпечення, де командиром – полковник Валерій Копішинський, надають практичну допомогу в ремонті підрозділам Сухопутних та Високомобільних десантних військ в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Весняний грім – 2016». Начальник відділ ремонту центру забезпечення майор Сергій Кондратенко розповів: «У переліку пріоритетних завдань нашого центру у бойовій обстановці, після розгортання у визначеному районі, приймати на ремонт поламану техніку бойових підрозділів. Тут, на полігоні, ми відпрацьовуємо це завдання в реальному часі. Вищим командуванням визначено перелік підрозділів, технічну готовність яких ми забезпечуємо». 

У перший день після розгортання польового пункту ремонту та технічного обслуговування, тиловики прийняли від особового складу однієї з механізованих бригад та військової частини Високомобільних десантних військ декілька зразків автомобільної техніки, які потребують ремонту. Офіцер-ремонтник розповів: «Для повернення у стрій нам передано причіп-склад ПС-2М. Техніка суттєво постраждала на Донбасі під час обстрілу «Градами» в минулому році. Колісний техзасіб призначено для зберігання продовольства у польових умовах. Фактично, для ротного чи взводного опорного пункту – не замінима річ. В такому вигляді, як вона є, використовувати цей «друшляк» не можливо. Ми провели огляд, дефектування. Роботи на 3-4 дні. Ще в роботі паливозаправники військової частини ВДВ. Тут робота більш тонка – потрібно відремонтувати насоси, арматуру та лічильники.

Зі слів офіцера, у бойових умовах головне – функціонал. Тому найперша вимога до ремонту: поставити техніку «на колеса». Втім, це не означає, що у полі наші ремонтники не здатні створити повний цикл техобслуговування і ремонту. Матеріальні ресурси та необхідні фахівці є.

Майор Сергій Кондратенко вважає, що у справі ремонту та відновлення військової техніки повинно працювати правило: оперативно, якісно, вчасно.Він також запевнив: «Колектив моєї групи майже весь побував в АТО, де виконував завдання із технічного забезпечення та ремонту бойової техніки, військових автомобілів. Тут, на полігоні, ми маємо достатньо для швидкої та ефективної роботи. За заявками отримуємо запчастини з баз зберігання Міноборони, або від органів постачання, які займаються закупівлями».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів