На Львівщині відбулися збори фахівців тилу ЗСУ

17:15 27 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Начальники центрів забезпечення (баз, складів) і командири автомобільних батальйонів Тилу Збройних Сил України навчалися впродовж трьох днів на базі Національної академії сухопутних військ.

Про це повідомили сьогодні, 27 квітня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також розповіли: «Учасники зборів провели під час теоретичних занять аналіз організації та виконання завдань тилового забезпечення військ (сил) під час проведення АТО, розглянули шляхи підвищення організації застосування тилових підрозділів, обговорили основні питання кадрової політики тощо. Під час проведення зборів чималу увагу було приділено й практичній складовій».

«Учасники зборів ознайомилися під час своєї роботи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки з організацією двостороннього бою на навчально-тренувальному комплексі за допомогою системи «MILES». Офіцери, зокрема, взяли безпосередню участь у цьому практичному занятті у ролі особового складу як підрозділу, що обороняється, так і того, що наступає», – поінформували також в академії.

«Надзвичайно корисною, за словами начальника Тилу Збройних Сил України полковника Лендара Харахаліля, була зустріч зі спеціалістами логістичного забезпечення зі Сполучених Штатів Америки та Канади. Під час жвавої дискусії іноземні військовослужбовці не лише розповіли про особливості організації тилового забезпечення військових підрозділів своїх країн, але й відповіли на численні запитання. Українські офіцери під час екскурсії, організованою американськими військовими, мали можливість ознайомитися із особливістю організації польового табору для підрозділу Збройних Сил США», – розповіли також в академії.

«Ще однією з особливостей цьогорічних зборів стало широке застосування засобів імітаційного моделювання. Зокрема, учасники заходу опанували методику прийняття рішення щодо підготовки штабу з планування забезпечення бойових підрозділів та організації роботи апарату штабу керівництва. При цьому, за словами організаторів заходу, офіцери відпрацьовували завдання за посадами на ранг вищими від своїх штатних», – поінформували також в академії.
Командир військової частини, підполковник Петро Майструк, запевнив: «Після участі у цих заняттях я взяв для себе багато цінної та важливої інформації. Від теорії до практичних навичок. Особливо корисними та необхідними я вважаю заняття на Центрі імітаційного моделювання, адже вони дозволяють кожному усвідомити та відпрацювати до автоматизму свої дії ще у класах, щоби впевнено діяти у реальній ситуації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів