На Львівщині вчаділи цього року 105 людей

10:50 16 листопада 2016 р.

Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА закликає обережно користуватися нагрівальними й газовими приладами.

У прес-службі обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 16 листопада, що з початку цього року від отруєння чадним газом на Львівщині постраждали 105 людей, у тому числі – 28 дітей. А шестеро людей – загинули.

Зокрема, з початку листопада від чадного газу постраждали 12 дітей, у тому числі – п’ятеро дітей. За словами керівника департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Олександра Харчука, більшість нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням людей чадним газом, відбувається через порушення абонентами умов безпечної експлуатації газових приладів та пічного опалення, несанкціоноване втручання власників газового обладнання в роботу системи газопостачання та конструкцію газових приладів, несправну систему димовідведення та вентиляції.

Олександр Харчук також зазначив: «Кожна людина повинна відповідально ставитися до безпечного поводження з газом у побуті, адже постраждати може не тільки вона сама, а й близькі та рідні, сусіди. У разі появи перших ознак отруєння чадним газом або токсичними компонентами вихлопних газів чи продуктів горіння (головний біль, запаморочення, загальна слабкість, нудота, блювота), необхідно не займатись самолікуванням, а негайно викликати лікаря за телефоном “103” або сповістити сусідів про потребу медичної допомоги».

Відтак, керівник департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА закликав мешканців області неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід та уважно стежити за роботою газового обладнання у себе в оселі та на прилеглій території і при найменших ознаках неполадок звертатися до аварійної служби за телефоном «104».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів