На Львівщині стартував конкурс мікропроектів

16:00 5 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

В обласній раді повідомили в понеділок, що з 1 грудня розпочалася реєстрація на участь в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку на 2017 рік.

 Про це поінформували сьогодні, 5 грудня, в прес-службі Львівської обласної ради, де також зазначили, що цьогоріч конкурс мікропроектів має низку особливостей та нововведень. Зокрема, передбачається виключно електронна подача заявок, а граничну вартість одного проекту збільшено до 400 тисяч гривень.

Із цих коштів 50% – субвенція з обласного бюджету, до 45% – кошти місцевого бюджету (сільського, міського, районного), а 5% – мінімальний обов’язковий небюджетний внесок конкурсанта (якщо внесок буде від 6% і більше – мікропроект отримає додатково від 3 до 15 балів згідно з таблицею оцінювання). Натомість учасниками конкурсу можуть бути: органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи громадян, органи місцевого самоврядування (крім районних рад).

Ще одна особливість цьогорічного конкурсу – розширений перелік пріоритетів. Зокрема, можна подавати мікропроекти про реконструкцію, капітальний ремонт, енергозбереження, придбання обладнання дощкільних, середніх та позашкільних навчальних закладах, закладах охорони здоров’я, народних домах та вуличного освітлення та інші проекти, які не дублюються діючими обласними програмами.

З переліком необхідних документів, які слід додати до заявки, можна ознайомитися на сайті облради в рубриці «Пленарні засідання/рішення 7 скликання/ рішення №270». А впродовж січня незалежна експертна комісія оцінюватиме подані мікропроекти за спеціальною шкалою.

За їх результатами  секретаріат конкурсної ради сформує рейтинг мікропроектів. У межах визначеного обласною радою бюджету на реалізацію програми Конкурсна рада проведе розподіл коштів між пріоритетами та визначить потенційних переможців.

До 20 березня 2017 року потенційні переможці зобов’язані подати документи, які підтверджують наявність співфінансування з місцевого бюджету (скан-копії рішення сесії, виконкому). Якщо цих документів не буде, мікропроект автоматично вилучається з числа потенційних переможців. До 10 квітня 2017 року конкурсна рада оголосить перелік переможців за кожним з пріоритетів та передасть його на затвердження головам Львівської обласної ради та облдержадміністрації.

Зареєструвати проект, заповнити спеціальну форму та подати скан-копії необхідних документів слід до 30 грудня 2016 року на сайті Львівської облради за посиланням http://registration.oblrada.lviv.ua/. За додатковою інформацією можна звертатися за телефоном: (код) 2 999-808 або на ел. пошту: microproekt@gmail.com.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів