На Львівщині розшукуються близько 4000 громадян, які підлягають мобілізації

19:10 29 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Загалом чергова хвиля мобілізації на Львівщині виконана на 50 відсотків.

Військовий комісар Львівської області Микола Садовський звернувся до мешканців Львівщини підтримати мобілізаційний процес чергової хвилі мобілізації. За його словами, чергова хвиля триває не настільки успішно, як попередні. Зокрема, зменшилася кількість добровольців, почастішали випадки ухиляння від мобілізації, неявки за повістками до військкоматів.

Також Микола Садовський наголосив на тому, що після закінчення війни усі випадки ухилення отривають правову оцінку правоохоронних органів. Військовий комісар додав: «Окрім нас ніхто не захистить нашу державу і байдужими у цьому питанні ми бути не можемо. Зараз Українська армія – як ніколи сильна, але щоби зупинити агресора, ми мусимо нашу міць і силу нарощувати щоденно. Тому закликаю усіх патріотично налаштованих українців не чекати на повістку, а добровільно з'являтися у військові комісаріати і вступати до лав української армії».

Окрім того, він наголосив і на морально-етичних нормах: «Як почуватимуться ті, хто ухиляється серед захисників-героїв, як почуватимуться їхні діти у школах, вивчаючи новітню історію, що вони будуть відповідати внукам коли мова зайде про події на сході держави? Немає в нас вищого обов'язку ніж захистити державу і захистити мир. Тому ми вас чекаємо, прошу звертатися у комісаріати».

Також під час прес-конференції військовий комісар Львівської області повідомив, що за фактами ухилення від чергової хвилі мобілізації правоохоронними органами Львівщини відкрито 86 кримінальних проваджень, аозшукуються близько 4 000 громадян, які підлягають мобілізації. Загалом чергова хвиля мобілізації на Львівщині виконана  на 50 відсотків.

Про це повідомили сьогодні, 29 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині засудили дезертира до двох років позбавлення волі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів