На Львівщині присягнули майже півтисячі строковиків

16:45 12 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Новобранців привітав чудовою джазовою концертною програмою Національний президентський оркестр.

У 184-му Навчальному центрі львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, більш відомому як Яворівський полігон, відбувся ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові майже півтисячі солдатів строкової служби, призваними восени. Перед тим, як скласти Присягу, воїни впродовж місяця пройшли інтенсивний курс первинної військово-професійної підготовки, під час якого отримали базові навички армійської служби.

Вони, зокрема, вивчали основні положення Військових статутів, тактичної, вогневої, стройової, фізичної, медичної підготовки тощо. Після складання Присяги юнаки ще впродовж чотирьох тижнів опановуватимуть знання за визначеними військово-обліковими спеціальностями, яких у Навчальному центрі понад дев’яносто.

За словами заступника начальника 184-го Навчального центру по роботі з особовим складом, підполковника Володимира Безбородова, солдати строкової служби до виконання завдань у зону проведення АТО залучатися не будуть. У подальшому їх очікують складання підсумкових іспитів, після чого відбудеться розподіл військовослужбовців до військових частин, де вони і продовжать свою службу.

Родзинкою урочистостей з нагоди складання Присяги стала виставка бойової техніки та озброєння Сухопутних військ ЗС України. Гості свята, зокрема, мали можливість на власні очі побачити новинку українських розробників — міномет М120-15 «Молот». Також на виставці були представлені різноманітні бронемашини та різноманітні артилерійські системи. А на завершення урочистостей перед гостями свята та молодими українськими воїнами з чудовою джазовою концертною програмою виступив всесвітньовідомий Національний президентський оркестр.

Про це повідомили сьогодні, 12 грудня, на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж з урочистої церемонії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів