На Львівщині – близько 25 тисяч переселенців зі сходу України, працевлаштовано з них майже 1500, – ЛОДА

16:55 11 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: forbes.ua

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, самостійно знайшли роботу в нашій області понад 1400 тимчасово переміщених громадян.

У прес-службі облдержадміністрації.повідомили сьогодні, 11 листопада, «Щоденному Львову»:

«За оперативними даними, на Львівщині перебуває близько 25 тисяч тимчасово переміщених осіб з Криму та Сходу України, з них 8,5 тисяч – зареєстровані. Про це сьогодні, 11 листопада, під час прес-конференції повідомив т.в.о. голови ЛОДА Юрій Турянський.

За словами керівника Львівщини, серед переселенців 2 тисячі 800 – це неповнолітні особи. Майже 1400 дітей-переселенців, які перебувають у Львівській області уже навчаються у школах, 200 дітей відвідує дошкільні заклади. Окрім цього, з числа внутрішньо переселених осіб, на обліку в жіночих консультаціях перебуває 104 вагітних жінки, а з березня у внутрішньо переселених осіб вже народилося 40 дітей.

За словами Юрія Турянського, з 10 жовтня розпочато призначення щомісячної адресної допомоги переселенцям, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів на оплату проживання. Дану допомогу вже у листопаді отримає 1606 осіб.

Як розповів керівник Львівщини, за сприяння центрів зайнятості в області працевлаштовано майже 150 переселенців, а самостійно в області знайшли роботу понад 1400 тимчасово переміщених громадян. Окрім цього, очільник області розповів, що Управлінням Верховного Комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців надано грошову допомогу у розмірі 1 мільйон 75 тисяч гривень, яка виплачена 199 сім'ям з числа тимчасово переміщених.

Керівник Львівщини також повідомив, що кілька днів тому надійшов гуманітарний вантаж від міжнародної організації «Швидка медична допомога» з Німеччини, це понад 5 тонн теплого одягу і взуття та понад 1 тонна продуктів харчування. Юрій Турянський також наголосив на тому, що мешканці Львівщини активно долучаються до того, аби допомогти людям, які змушені покинути свої домівки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів