На Львівщині провели командно-штабні навчання «Весняний грім» (оновлено)

14:42 30 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру міністерства оборони

Екстренний вихід у поле не став несподіванкою для тиловиків.

«Весняний грім» прозвучав для підрозділів тилу», – повідомив сьогодні, 30 березня, «Щоденному Львову» підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру міністерства оборони, який також розповів подробиці:

«У рамках участі у стратегічних командно-штабних навчаннях із залученням військ «Весняний грім - 2016» особовий склад 124-го об’єднаного центру забезпечення, яким командує полковник Валерій Копішинський, у встановлені нормативами терміни висунутись у район розгортання і розпочали виконання завдань у інтересах визначених військових частин. Екстренний вихід у поле для тиловиків 124-го об’єднаного центру забезпечення не став несподіванкою – з 54-х учасників польового виходу понад 30 осіб є учасниками АТО.

Збиралися й виходили у поле по бойовому оперативно. Заступник начальника 124 об’єднаного центру забезпечення підполковник Дмитро Коблюк розповів: «Керівник табірного збору – заступник командира частини, підполковник Олександр Драпінський, головний сержант частини- прапорщик Анатолій Самчук, працівник Збройних Сил України – водій Юрій Бжежинський, а також решта військовослужбовців, які були в АТО, задавали темп усьому колективу. Ми упорались. Від отримання сигналу до початку руху колони не пройшло і декількох годин». 

Здійснивши 50-кілометровий марш на техніці, тиловики розгорнули польовий центр забезпечення на одній із ділянок Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що у Яворівському районі Львівщини. Невеличкий підрозділ, загалом 54 військовослужбовця та працівника ЗС України, може виконувати досить широкий спектр завдань у польових умовах.

Заступник начальника 124 об’єднаного центру забезпечення по роботі з особовим складом, підполковник Дмитро Коблюк, наголосив, що в польовому таборі військової частини організовано охорону та оборону об’єктів. Особовий склад цілодобово несе чергування із охорони периметру.

Обладнано укриття для особового складу та позиції для відбиття раптового нападу. Разом з тим, тиловики виконують реальні завдання із забезпечення життєдіяльності та процесу бойової підготовки визначених підрозділів. Дмитро Коблюк також розповів:

«У бойовій обстановці наша найперша задача після розгортання у визначеному районі – в стислі терміни налагодити підвезення військам необхідних ресурсів, приймати на ремонт понівечену та поламану техніку, при потребі організувати банно-пральне обслуговування та харчування особового складу. В польових умовах ми здатні проводити лабораторні дослідження якості продуктів харчування, які зі складів чи від постачальників потрапляють до солдатського казанка, контролювати якість пального та ПММ, яке виділяється для бойової техніки.

Тут, на полігоні, ми розгорнули типовий польовий пункт забезпечення, де усі ці ділянки нашої роботи запущені у дію. Ми вже прийняли від підрозділів, які також перебувають на полігоні з метою відновлення бойових спроможностей, декілька одиниць техніки для ремонту, відібрали з польових складів зразки пально-мастильних матеріалів, а також харчових продуктів».

Натомість у прес-службі міністерство оборони України розповіли в середу:

«У Збройних Силах України тривають стратегічні командно-штабні навчання «Весняний грім – 2016». До маневрів, зокрема, залучені визначені сили і засоби Повітряних Сил Збройних Сил України у складі підрозділів тактичної авіації, зенітних ракетних, радіотехнічних та спеціальних військ.

У складі сил і засобів протиповітряної оборони міжвидового угрупування Збройних Сил України підрозділи Повітряних Сил відпрацьовуватимуть питання адекватного реагування на загрози з повітря на всіх можливих напрямках для відбиття можливої широкомасштабної агресії. В ході стратегічних командно-штабних навчань екіпажі бойової авіації здійснюватимуть авіаційну підтримку дій підрозділів інших видів Збройних Сил України.

Бойові обслуги зенітних ракетних і радіотехнічних військ виконуватимуть комплекс практичних заходів щодо прикриття з повітря важливих об’єктів держави та інші важливі завдання. Під час навчань особовий склад удосконалюватиме професійну майстерність у нових організаційно-штатних структурах, адаптованих під стандарти країн-членів НАТО, на які передбачено перейти у ході реформування Збройних Сил України.

У небі над Західною Україною учасники навчань відпрацьовують питання повітряної підтримки своїх військ та завдання авіаційних ударів по противнику. Заступник командира бригади тактичної авіації, полковник Олександр Кухарук, повідомив: «Вдень та вночі у складних метеоумовах льотчики нашої бригади практично вдосконалюють навички пілотування та ураження цілей. До польотів залучається не тільки досвідчений льотний склад, але й молоді пілоти. Завдяки злагодженим діям льотного та інженерно-технічного складу завдання, визначені льотним змінам, наразі виконані повністю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів