На Львівщині пройдуть міжнародні військові навчання «Rapid Trident»

16:48 9 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

13 вересня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки розпочнуться двотижневі міжнародні навчання «Rapid Trident-2019», у яких візьмуть участь понад 3600 військовослужбовців та 600 одиниць техніки.

Про це повідомили в понеділок, 9 вересня, у міністерстві оборони України, де також розповіли: «Окрім підрозділів України та США, погодження на участь у «Rapid Trident-2019» надіслали оборонні відомства Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Молдови, Болгарії, Польщі, Румунії».

«У цьогорічних «Rapid Trident-2019» братимуть участь військовослужбовці багатонаціональної складової ЛитПолУкрбриг імені великого гетьмана Костянтина Острозького. Найбільший військовий контингент буде задіяний від Збройних Сил України», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Бойове ядро» складатимуть військовослужбовці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід». Ця військова частина була сформована вже під час бойових дій на Донбасі. Всі піхотинці, що плануються до участі у військових маневрах, мають реальний бойовий досвід. Також участь у «Rapid Trident-2019» братимуть підрозділ Національної гвардії України та окремі підрозділи інших силових структур держави», – розповіли також у міністерстві оборони.

«Від американської сторони участь у навчаннях «Rapid Trident-2019», окрім інших, братиме рота «Дельта». Тож армія США безпосередньо буде задіяна у багатонаціональній навчальній події під керівництвом українського командування», – повідомили також у міністерстві оборони.

«Відповідно до сценарію, українські воїни та військові підрозділи країн-партнерів навчатимуться протидіяти збройній агресії в умовах гібридної війни. За час навчань військовослужбовці відпрацюють низку завдань бойового, логістичного та гуманітарного характеру», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Ще одним цікавим аспектом цьогорічного навчання є проведення оцінювання визначених підрозділів Збройних Сил України в рамках Програми перевірки та зворотного зв’язку «Концепції оперативних можливостей НАТО». Навчання, метою якого є відпрацювання спільних дій у складі миротворчих коаліційних сил, триватиме до 28 вересня», – розповіли також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів