На Львівщині продовжують ліквідовувати наслідки негоди

12:45 28 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Співробітники ДСНС відкачали зі затоплених будинків і підвалів 1464,5 кубічних метрів води.

У зв’язку з проходженням атмосферного фронту над територією Львівської області 26-27 травня 2015 року, який супроводжувався сильною зливою, відбулось формування значного місцевого та схилового стоку в Миколаївському, Бродівському, Яворівському, Самбірському, Пустомитівському, Сколівському районах та в містах Львові, Бориславі. Внаслідок цього було підтоплено: 10 житлових будинків, 63 підвали будівель, 20 господарських будівель, 65 присадибних ділянок, 20 га сільськогосподарських угідь. 

Підмито одну опору автомобільного моста, розмито 15 метрів дорожнього полотна, обмежений доїзд до одного населеного пункту. Зруйновано одну господарську будівлю, відсутній доїзд до частини села (80 домогосподарств) та вітром пошкоджено покрівлю 1 житлового будинку.

Львів: підтоплено житловий будинок, чотири підвали житлових будинків, підвал ТОВ, дві присадибні ділянки.

Перемишлянський район: Розмито окремі місцеві ділянки доріг, а саме: зі села Погорільці до села Ганачівка через село Станимир (окремими ділянками загалом 6,7 км), у селі Неділиська вимито полотно до одного метра вглибину.

Миколаївський район: м. Миколаїв – підтоплено два підвали житлових будинків і дві присадибні ділянки за адресою Шевченка, 13 та Зелена, 3. Підтоплено присадибні ділянки та господарські будівлі частини населених пунктів Берездівці та Гранки-Кути через вилив річки Барвінка.

У селищі Розділ підтоплено житловий будинок, чотири господарські будівлі, 12 підвалів житлових будинків, присадибні ділянки в кількості 18. Підтоплено сільськогосподарські угіддя земель запасу селищної ради, внаслідок виливу річки Колодниця.

У селі Березина – затоплено житловий будинок затоплено, підтоплено два житлових будинки, шість господарських будівель, 30 підвальних приміщень, 40 присадибних ділянок, 1 га сінокосів, 18 га ріллі та 5 га пасовищ внаслідок виливу річки Колодниця.

Проведено позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ і НСЕЛА. Створено місцеві комісії по обстеженню постраждалих об’єктів, визначені напрямки ліквідації підтоплень.

Бродівський район: у селі Суховоля схиловим стоком зруйновано господарську будівлю та підтоплено підвал житлового будинку. У селі Гаї-Прогресівські підтоплено присадибну ділянку.

Яворівський район: підтоплено житловий будинок, шість підвалів житлових і господарських будівель, три присадибні ділянки. Відсутній доїзд до частини села Мальчиці через пошкоджене дорожнє полотно.

У селі Мальчиці підтоплено шість підвалів житлових та господарських будівель та три присадибні ділянки. Стічними водами розмито дорожнє полотно довжиною п’ять метрів, відсутній доїзд до 80 домогосподарств;

У селі Страдч підтоплено житловий будинок, у селищі Івано-Франкове – чотири господарських будівель. Пожежно-рятувальними відділеннями та невоєнізованими формуваннями цивільного захисту місцевих рад підтоплення ліквідовано.

Самбірський район: у місті Рудки на вулиці Валовій, 9 підтоплено підвальне приміщення піцерії «Бістро» та прилегла територія.

Пустомитівський район: у селі Кам’янопіль вітром зірвано металеву покрівлю на площі 27 квадратних метрів з приватного житлового будинку.

Сколівський район: частково підтоплені чотири домогосподарства (по два в селах Труханів і Побук ). Підмито опору автодорожнього моста на автодорозі Нижнє Синьовидне – Камянка в селі Труханів.

В результаті замулення водостічних труб на автодорозі місцевого значення в селі Труханів розмито п’ять метрів дорожнього полотна, проїзд по даній частині автодороги обмежений. Роботи щодо проведення відновлення автодороги в селі Труханів будуть проводитись 28 травня.

Борислав: затоплено територію Бориславського професійного ліцею на площі 0,75 га й підвальні приміщення двох навчальних корпусів (1393 квадратних метрів); гуртожитку (1092 квадратних метрів); майстерні (150 квадратних метрів). Поривами вітру пошкоджено дахи будівель (навчального корпусу №1,їдальні) площею 34 квадратних метрів. Пошкоджено асфальтове покриття території ліцею площею 180 квадратних метрів. Забито намулом систему водовідведення та ливневої каналізації довжиною 85 м.

У селиші Східниця Бориславської міськради на вулиці ТШевченка стався зсув берегу річки Східничанка, приблизна довжина зсуву 100 метрів. Загрози руйнування об’єктів та життя людей немає.

Упродовж 26-27 травня для проведення робіт та оцінки обстановки наслідків негоди від ДСНС залучалось 13 одиниць спеціалізованої техніки, вісім мотопомп та 49 рятувальників, 12 оперативних груп районних відділів. Завдяки злагодженій роботі фахівців ДСНС відкачано 1464,5 кубічних метрів води та здійснено порізку трьох повалених дерев. Про це повідомили сьогодні, 28 травня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС, де також інформують у четвер:

«27 травня о 06:10 до рятувальників надійшло повідомлення, що в Миколаївському районі в селищі Розділ підтоплено житловий будинок, 12 підвалів житлових будинків, 4 господарські будівлі, 18 присадибних ділянок. Також у селі Березина підтоплено житловий будинок, шість господарський будівель, 30 підвальних приміщень, 40 присадибних ділянок, 1 га сінокосів та 18 га ріллі.

Цього ж дня з 08:00 до 11:39 рятувальники за допомогою мотопомпи відкачували воду із житлового будинку в селі Труханів Сколівського району та в житловому будинку в селі Побук Сколівського району. Відкачано 25 кубічних метрів.

Також о 09:27 у селі Гаї-Прогресівські Бродівського району в приватному господарстві підтопило присадибну ділянку площею 1000 кв.м.

О 14:33 на вулиці Кленовій, 1 у селищі Брюховичі Львівської міської ради замулило водостічну трубу. Внаслідок цього підтопило подвір’я 2-квартирного житлового будинку. Рятувальники ДПРЧ-32 селища Брюховичі відкачали 10 кубічних метрів води.

27 травня о 09:10 на вулиці Франка, 16 у Дрогобичі розкололось дерево, внаслідок чого дві гілки впали на дах двоповерхової будівлі відновлювального відділу Дрогобицької міської лікарні № 1. О 14:12 рятувальники  ДПРЧ-5 міста Дрогобич провели роботи по розрізанню гілок дерева та прибиранню їх з території лікарні.

О 10:55 поблизу ринку на вулиці Грушевського, 2 у місті Стебник впало дерево на опору ліній електропередач вуличного освітлення. Фахівці СЦШР ДСНС України у Львівській області порізали дерево.

О 20:49 рятувальники отримали повідомлення, що на вулиці Поштовій, 10 у місті Стрию на проїжджу частину впало дерево. Внаслідок падіння, пошкоджено лінію електропередач та вікно кухні на першому поверсі двоповерхового житлового будинку квартири. Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по розрізанню поваленого дерева».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів