На Львівщині повністю заблоковані 22 населені пункти й частково - до 17

09:05 4 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це повідомляє у вівторок департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

За його інформацією, станом на ранок 4 лютого внаслідок хуртовини, поривів вітру до 15-20 м/с, а місцями – 25-30 м/с снігових заметіd залишається ускладненим або відсутнім транспортне сполучення з 39 населеними пунктами у п’яти районах області, з них повністю до 22 населених пунктів та частково до 17.

Зокрема:

у Бродівському відсутній проїзд до дев’яти, ускладнено до трьох;

у Буському ускладнено до одного;

у Золочівському відсутній проїзд до трьох, ускладнено до одного;

у Радехівському відсутній проїзд до восьми, ускладнено до 11;

у Сокальському відсутній проїзд до двох, ускладнено до одного.

Рух на дорогах державного значення здійснюється без обмежень. Зі 17.00 відновлено проїзд на автодорозі Р-39 «Броди-Тернопіль» у повному обсязі.

Упродовж дня основні зусилля були зосереджені на відновленні проїзду на автодорозі Р-39 «Броди-Тернопіль»та  до населених пунктів постраждалих районів області. Зокрема підрозділами Головного управління ДСНС України у Львівській області основні зусилля зосередженні на здійсненні заходів з евакуації автотранспорту та наданні допомоги людям. Відтак:

врятовано одну особу;

надано допомогу 1218 особам, у тому числі 69 дітям (зокрема 3 лютого надано допомогу 23 особам);

здійснено супровід чотирьох породіль;

здійснено буксирування 540 транспортних засобів, із них 242 великовантажних автомобілів, дев'ятьох автомобілів швидкої медичної допомоги, 28 автобусів та 275 легкових автомобілів (3 лютого здійснено буксирування 6 автотранспортних засобів, в тому числі: 4 легкових автомобілів, одного автобусу, одного вантажного автомобіля);

проведено розчистку 339 км автодоріг в Бродівському та Сокальському районах (зокрема 3 лютого – розчищено 38 км);

забезпечено роботу трьох об’єктів соціальної сфери;

розгорнуто п'ять пунктів обігріву (Сколівський район – Івашківський та Орявський перевали (дорога Київ-Чоп); м. Дрогобич – вул. Лесі Українки та вул. Пилипа Орлика; м. Самбір – пл. Івана Франка), в яких надано допомогу 600 особам;

трьома снігоходами надано допомогу по транспортуванню людей та доставці продуктів харчування (Сокальський та Радехівський райони);

розгорнуто роботу командно-штабного автомобіля в районі населеного пункту Дуб’є Бродівського району;

організовано роботу кризового центру ГУ ДСНС України у Львівській області.

Мешканцям постраждалих населених пунктів постійно надається необхідна медична допомога, зокрема з використанням техніки високої прохідності та снігоходів. Забезпечення найнеобхіднішими продуктами харчування та товарами першого вжитку, у разі потреби, також здійснюється шляхом підвозу транспортом високої прохідності, снігоходами та гужовим транспортом.

До виконання аварійно-рятувальних робіт від підрозділів ДСНС України, які дислокуються на території Львівської області 3 лютого були залучені – 56 чоловік та 17 одиниць техніки, в тому числі:

від Головного управління ДСНС України – 52 чоловік та 15 одиниць техніки (з них БАТ-2 – 1 одиниця Бродівський район, та снігоходи – три одиниці (Радехівський район – 1 одиниця, Сокальський район – дві одиниці), 3 мобільні оперативні групи Головного управління та 7 оперативних груп підрозділів області;

від 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування ДСНС України – чотири чоловіки та дві одиниці техніки: Сокальський район: на ділянці автодороги м. Сокаль – с. Тартаків, шнекороторна машина Д-902 (УРАЛ-375) (два чоловіки); Бродівський район – с. Гаї-Дітковецькі ІМР (три чоловіки).

від МО України впродовж дня було залучено три одиниці техніки та п'ять чоловік:

Золочівський район – в/ч 3817 м. Самбір БАТ – 1 одиниця (розчищено 20 км); Бродівський район – в/ч 2595 м. Броди шнекороторна машина Д-902 (УРАЛ-375) – 1 одиниця та автомобіль АПА – 1 одиниця (розчищено 8 км).

Військовослужбовцями міністерства оборони України розчищено 297 км автодороги: у Самбірському районі – 58 км, у Мостиському – 115 км, у Бродівському – 76 км, у Золочівському – 48 км.

Від ДП «Львівський облавтодор» для утримання доріг на території області залучено 156 осіб та 125 одиниць техніки.

Керівництвом обласної державної адміністрації, Службою автомобільних доріг у Львівській області у взаємодії з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування із залученням підрозділів ДСНС України, Міністерства оборони України, Мінінфраструктури України та суб’єктів господарювання, вживаються заходи з розчищення доріг та забезпечення проїзду до всіх населених пунктів на території області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів