150 учасників війни на сході України зі Львівщини потребують допомоги в працевлаштуванні

11:12 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У 2015 році послуги фахівців центрів зайнятості області у сфері працевлаштування отримували 173 демобілізованих військовослужбовці, котрі повернулися з території проведення АТО.

Станом на 1 червня у Львівській області потребують допомоги у працевлаштуванні 150 учасників антитерористичної операції. Загалом із початку цього року послуги фахівців центрів зайнятості області у сфері працевлаштування отримували 173 демобілізованих військовослужбовці, котрі повернулися з території проведення АТО.

У центрах зайнятості 163 воїни отримали статус безробітного, а 157-ом призначили виплату допомога з безробіття. Найбільше армійців звернулися до Бродівського (26), Львівського міського (23), Жовківського та Самбірського центрів зайнятості (по дев’ять осіб).

Упродовж січня-травня працю підшукали для 18-ох армійців, у тому числі семеро започаткували власну справу. Ще п’ятеро під час пошуку місця праці на постійній основі брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, дев’ятнадцятьох скеровано на професійне навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації.

«Якщо торік до клієнтів обласної служби зайнятості додалися переселенці з Криму та південно-східних областей України, то тепер, окрім згаданих категорій громадян, на особливому контролі – питання забезпечення роботою учасників антитерористичної операції», – повідомили у відділі організаційної та інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Тому Служба зайнятості закликає керівників підприємств, установ, організацій, приватних підприємців Львівщини винайти можливість забезпечити роботою воїнів, котрі на Луганщині та Донеччині зі зброєю в руках боронили нашу землю від зазіхань ворога. Також Служба зайнятості вживає комплекс заходів для адаптації військовиків до умов мирного життя та повернення до трудової діяльності.

Зокрема у Львівському міському центрі зайнятості координатор Кризової психологічної служби Оксана Наконечна проводила семінари «Бойовий стрес – методи подолання». Під час тренінгів модератор розповіла цільовій аудиторії про шляхи подолання наслідків травматичних подій, способи боротьби з негативними емоціями, роль близьких, друзів і членів родини для відновлення психологічного здоров’я захисників України.

Про це повідомили сьогодні, 11 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів