На Львівщині померла паралізована в Польщі заробітчанка

14:40 14 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com.ua

Оксана Харченко, у якої стався в січні 2018 року у робітничому помешканні у Великопольщі інсульт, після чого її покинув роботодавець неподалік Познані, померла в селі неподалік Турки у Львівській області.

Про це, як повідомило «Польське радіо», розповів колишній Почесний консул України у Познані, голова суспільно-культурного товариства «Польща-Україна» Вітольд Горовський, посилаючись на повідомлення сестри Оксани Харченко – Наталії Козанчин. У коментарі для Української служби «Польського радіо» він нагадав, що від грудня 2018 року потерпіла внаслідок інсульту у Польщі Оксана Харченко перебувала у батьків в селі неподалік Турки у Львівській області.

Екс-консул зазначив: «Туди я завіз її після багатьох місяців дуже важкої реабілітації. Загалом, її стан був добрий, однак вона так і не змогла рухатися самостійно. Два тижні тому я зв’язувався із сестрою Оксани Харченко. Вона сказала, що пані Оксана і далі перебуває у батьківському домі».

Довгий час Оксана Харченко хворіла на ниркову недостатність. Остаточна причина її смерті не відома.

Оксана Харченко разом зі своєю сестрою Наталією приїхали на роботу до Великопольського воєводства у 2017 році. Вони працювали нелегально поблизу Сьроди Великопольської в овочевій фірмі.

У січні 2018 року Оксані стало зле у робітничому помешканні. Її роботодавець не викликав швидку і не надав жінці відповідну вчасну допомогу, а вивіз на зупинку громадського транспорту і залишив її там, ствердивши, що «вона перебуває під впливом алкоголю».

Унаслідок цього випадку Оксану паралізувало. Майже рік вона проходила реабілітацію в одному із осередків поблизу Лєшна. На той час Оксані Харченко було 43 роки.

Проти роботодавця Оксани Харченко відкрили кримінальну справую Відтак, він виплатив потерпілій грошову компенсацію і легалізував її попередню роботу у своїй фірмі.

Як інформував «Щоденний Львів», заробітчани щорічно переказують в Україну $5-8 мільярдів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів