На Львівщині погасили чотири пожежі сухої трави

09:30 24 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду.

23 березня о 15:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в селі П’ятничани на Стрийщині. До місця виклику негайно виїхали рятувальники 8-ої державної пожежно-рятувальної частини.

23 березня о 16:25 вогнеборці ліквідували пожежу. Але вогонь встиг знищити суху траву та чагарник на площі 900 квадратних метрів.

Цього ж дня о 17:04 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території на вулиці Львівська у Бродах. Цю пожежу о 17:18 локалізували, а о 17:35 повністю ліквідували. Але вогонь встиг знищити траву та очерет на площі 300 квадратних метрів.

23 березня о 18:37 надійшло ще одне повідомлення про пожежу в селі Гряда на Жовківщині. На місці події працювали вогнеборці місцевої пожежної команди селища Куликів. Пожежу вдалось ліквідувати о 19:26. Але вогонь встиг знищити суху траву та чагарник на площі 200 квадратних метрів.

23 березня о 19:19 надійшло повідомлення про пожежу в селі Милошовичі на Пустомитівщині. До місця виклику негайно виїхав пожежний підрозділ 25-ї ДПРЧ. Пожежу ліквідували о 19:53. Але вогонь встиг знищити суху траву та чагарник на площі 400 квадратних метрів

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду. Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій. Спалювання сухої рослинності або її залишків не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить добагатьох інших негативних наслідків, загрожуючи життю та здоров’ю людей.

Про це повідомили у вівторок, 24 березня, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області. Як інформував «ЩЛ», 20 березня на Львівщині погасили 151 пожежу сухої трави.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів