На Львівщині побільшало вакансій

11:48 16 вересня 2019 р.

Фото до новини

У січні-серпні 2019 року послугами спеціалістів базових центрів фахівців зайнятості та філій Львівського ОЦЗ скористалися 32,2 тисячі безробітних – на 2,8 тисячі менше, аніж упродовж восьми місяців 2018 року.

Про це повідомили в понеділок, 16 вересня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Від працедавців надійшла інформація про наявність 50,8 тисячі вільних робочих місць – на 1,7 тисячі більше, ніж торік. Середня тривалість пошуку роботи (з моменту надання статусу безробітного до працевлаштування), порівняно з минулорічним показником, зменшилася на 10 календарних днів і становила 116».

«На початку вересня цього року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 12,3 тисячі безробітних. А у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 8,5 тисячі варіантів працевлаштування», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Більшість клієнтів центрів зайнятості – особи з вищою освітою (59,4%), тоді як 64,0% вакансій зафіксовано для робітників. Аналіз вільних трудових ресурсів свідчить, що в області серед безробітних домінують жінки (56,5%), третину – 33,5% – складає молодь віком до 35 років, за професійними групами найбільшу частку становлять законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (18,6%), за місцем проживання переважають мешканці міст (56,8%)», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Упродовж січня-серпня за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 30,4 тисячі осіб, у тому числі 9,4 тисячі безробітних. Професійним вишколом охоплено 5,6 тисячі осіб, 89,1% з числа осіб, що завершили навчання, уже влилися у трудові колективи і працюють за здобутим фахом. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 3,6 тисячі жителів області, з них 3,4 тисячі безробітних», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів