На Львівщині підбили підсумки першого етапу вишколу відмобілізованих військових

17:50 9 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в понеділок в прес-службі Міністерства оборони України, «керівництвом Академії сухопутних військ було підбито підсумки першого етапу вишколу відмобілізованих вояків для Українського війська, що триває на базі 184 навчального центру військового вишу».

«На Львівщині підбито підсумки першого етапу вишколу відмобілізованих військових», – повідомили сьогодні, 9 березня, в прес-службі Міністерства оборони України, конкретизуючи при цьому:

«Днями керівництвом Академії сухопутних військ було підбито підсумки першого етапу вишколу відмобілізованих вояків для Українського війська, що триває на базі 184 навчального центру військового вишу. Навчання декількох тисяч військовиків проходило протягом лютого. За результатами проведеної роботи у Збройні Сили України пішли сотні підготовлених фахівців різних родів військ.

На початку заходу начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук вручив посвідчення учасників бойових дій групі військовослужбовців 184-го навчального центру, які виконували завдання в ході антитерористичної операції на сході України. До речі, викладачів та інструкторів з реальним бойовим досвідом в складі навчального центру та Академії загалом чимало.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук заслухав усіх посадових осіб, що відповідають за підготовку та забезпечення мобілізованих. Загалом, як висновок: усі елементи прийому, облаштування, забезпечення, підготовки й навчання вояків відповідають вимогам, а їхня якість стрімко зростає з кожним днем.

Також під час підбиття підсумків були визначені завдання на другий етап цьогорічної мобілізації. генерал-лейтенант Павло Ткачук підкреслив:

«Ми завершили черговий крок з реалізації завдань визначених Президентом України. Підготовка мобілізованих – на сьогодні одне із основних завдань Академії сухопутних військ.

Нашими спільними зусиллями та завдяки персональній відповідальності кожного, хто залучений до цього важливого процесу зі зміцнення обороноздатності нашої Батьківщини, у війська пішли добре навчені та готові до виконання завдань за призначенням військовослужбовці. Але попереду ще багато роботи і ми повинні інтенсивно вдосконалювати всі аспекти підготовки українських вояків, гнучко та оперативно реагувати на всі можливі виклики й загрози, що можуть негативно вплинути на кінцеву мету – навчання та виховання кваліфікованих захисників нашої рідної землі».

Начальник Академії Сухопутних військ, зокрема, звернув увагу на посилення ворожої інформаційної агресії, метою якої є дестабілізація, підрив морально-психологічного стану населення та самих військовослужбовців. Окрім цього, мова йшла про вжиття рішучих заходів для підтримання військової дисципліни, повноцінного забезпечення відмобілізованих військовослужбовців всіма встановленими видами забезпечення, організацію навчальних занять, дотримання заходів безпеки тощо.

Також він зауважив, що на колектив навчального закладу та підпорядкованих йому підрозділів покладаються завдання із відновлення боєздатності батальйону однієї з окремих механізованих бригад, розгортання дивізіонів артилерійської бригади, підготовка підрозділів Національної гвардії України.

Наприкінці заходу генерал-лейтенант Павло Ткачук за підсумками підготовки мобілізованих нагородив кращих військовослужбовців та працівників 184-го Навчального центру відомчими нагородами, грамотами й цінними подарунками.

Відправка українських вояків, які проходили підготовку у навчальному центрі в межах першого етапу мобілізації, до пунктів постійної дислокації вже завершена. Цими днями розпочинається другий етап, в рамках якого на навчання прибудуть ще декілька сотень мобілізованих».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів