На Львівщині перевірятимуть системи оповіщення

14:00 19 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 20 березня, буде здійснюватися перевірка технічних засобів оповіщення населення Львівської області з практичним увімкненням електросирен та доведенням сигналів цивільного захисту.

Про це, як повідомили у вівторок, 19 березня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, розповів сьогодні під час брифінгу начальник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв‘язку департаменту з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА Микола Сень, який уточнив: «20 березня буде здійснюватися перевірка систем оповіщення Львівської області. Під час перевірки системи оповіщення будуть вмикатися електросирени».

Микола Сень також зазначив: «Уривчасте звучання електросирен означає сигнал «Увага усім!» для мешканців Львівської області Чому ми хочемо звернути увагу на цю перевірку? Це комплексна перевірка. Якщо упродовж січня – лютого у місті Львові чули короткочасні включення електросирен – це означало, що проводиться постійна перевірка з метою підтримки, але комплексна здійснюватиметься лише у цю середу. Це плановий захід, який проводиться лише один раз на квартал».

«Оповіщення відбуватиметься упродовж п’яти хвилин у період з 14:50 до 14:55.  Відтак, здійснюватиметься перевірка всієї системи оповіщення Львівщини. У тому числі і апаратури, яка встановлена у підрозділах Національної поліції. Відповідне повідомлення транслюватиметься і через засоби обласного теле- та радіомовлення. Зокрема – телевізійний канал «Львів UA: Суспільне мовлення в цифровій мережі», телевізійний канал «Перший Західний» на 57-му частотному каналі аналогового телебачення, проводова радіомережа та ефірне ФМ радіо «Львівське радіо» на частоті 103,3 МГц. Окрім того, інформацію можна буде почути на «гарячій лінії» цивільного захисту області за телефоном: 0 800 600 491. Дзвінки на цей номер безкоштовні», – поінформували також в облдержадміністрації.

Начальник відділу зв'язку і оповіщення  департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олег Хомич зазначив: «Почувши сигнал сирен, якщо немає змоги ввімкнути радіо чи телебачення – можна зателефонувати за цим номером та отримати подальші вказівки. До вас буде доведена інформація стосовно надзвичайних ситуацій, які виникали в області. Також за цим телефоном можна дізнатися про загрозливі метеорологічні явища на території області, актуальний прогноз погоди тощо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів