На Львівщині перевірять безпечність діяльності 18-ти нафтобаз

17:15 26 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mns.gov.ua

У п'ятницю, 26 червня, на нараді в ЛОДА домовлялися запобігати надзвичайним ситуаціям.

Під час робочої наради щодо безпечного функціонування баз (складів) зберігання нафтопродуктів та заходів із посилення їхньої охорони, яка відбулася сьогодні, 26 червня, під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Андрія Корната домовилися створити ініціативну групу у складі представників органів влади, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, екологічних інспекцій, експертів та громадських організацій для перевірки роботи і діяльності 18 нафтобаз, що розташовані на території Львівської області.

Відповідну нараду організовано з ініціативи громадських організацій Львівщини з метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації. Під час наради Андрій Корнат зазначив: «Ми повинні докласти максимум зусиль, координуючи роботу правоохоронних структур, виконавчої влади, керівників підприємств, громадських активістів, задля посилення заходів безпеки об’єктів зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів в межах області. Нам потрібно заспокоїти суспільство. Ми зараз звернулися до Кабінету Міністрів щодо забезпечення матеріально-технічної бази пожежних частин, а також тісно співпрацюємо з обласною радою в питанні реагування на випадок виникнення надзвичайної ситуації».

За підсумками наради вирішили рекомендувати додатково облаштувати державні та приватні об’єкти зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів приладами відеоспостереження та сигналізації. А також розглянули можливість проведення на ввірених об’єктах навчання щодо порядку дій у випадку виникнення на них надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру, а також проявів терористичного характеру.

Повідомляючи про це сьогодні, 26 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації додали: «Нагадаємо, що 8 червня на базі зберігання нафтопродуктів «БРСМ-Нафта» в селі Крячки Васильківського району Київської області сталась пожежа внаслідок загоряння нафтопродуктів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів