На Львівщині отруїлися 57 бійців Нацгвардії

18:00 3 травня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: zik.ua

57 бійців військової частини Національної гвардії в Золочеві у Львівській області шпиталізовані з ознаками харчового отруєння.

Про це повідомили в інформаційній агенції «інтерфакс-Україна» розповіли в Західному територіальному управлінні Національної гвардії. В повідомленні зазначено, що перша група військовослужбовців потрапила до госпіталю 29 квітня, після того, як вони почали скаржитися на погане самопочуття і розлади травлення.

30 квітня до госпіталю направили для «локалізації можливої інфекції» групу з 30 бійців, у яких виявили схожі симптоми. Тим часом, як запевнили в Західному територіальному управлінні Національної гвардії, в їдальні військової частині харчуються майже 300 людей, однак, в інших бійців симптомів харчового отруєння не виявили.

Та все ж у їдальні відібрано зразки продуктів, готової їжі та змивів для відповідних аналізів. Водночас, у повідомленні зазначено, що 28 квітня майже всі бійці перебували у Львові, де були задіяні в охороні громадського порядку, і до багатьох із них приїжджали родичі.

Натомість в інтернет-виданні «Українська правда» поінформували: «Військова прокуратура Львівського гарнізону відкрила кримінальне провадження за фактом масового харчового отруєння бійців Національної гвардії. Про це повідомив заступник військового прокурора Львівського гарнізону Роман Бучко.

«Кримінальне провадження відкрито за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу (недбале ставлення військової службової особи до служби, що завдало істотної шкоди або що спричинило тяжкі наслідки в умовах воєнного стану або бойової обстановки). Слідство доручено львівському підрозділу ДБР», – зазначив Роман Бучко.

За його словами, фахівці проводять дослідження. Заступник військового прокурора Львівського гарнізону пообіцяв, що найближчим часом з'ясують причину отруєння.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів