На Львівщині не втомлюються продовжувати міжнародні військові навчання (відео)

21:42 10 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У навчальному центрі львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбуваються як тренінги з рукопашного бою, так і курси планування, організації й проведення військових операцій.

«У навчальному центрі сухопутних військ тривають навчання з рукопашного бою», – повідомили сьогодні, 10 липня, на телевізійному «5 каналі». Подробиці – в його відеосюжеті:

Натомість у прес-службі міністерства оборони України розповідли в п’ятницю:

«Упродовж двох тижнів офіцери львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також військовослужбовці Міжнародного центру миротворчості та безпеки й 184-го навчального центру видового вишу опановували навички з планування, організації й проведення військових операцій. Всього під керівництвом досвідчених інструкторів збройних сил  Словенії знання за сучасними світовими військовими стандартами отримали понад 20 українських військовослужбовців.

Дехто з них вже має неабиякий досвід участі у заходах міжнародного військового співробітництва, операціях з підтримання миру у найгарячіших точках планети й антитерористичній операції на сході України. Проте для більшості офіцерів такий досвід новий.

Усі офіцери наголошують на необхідності таких знань, адже натівський підхід до організації та проведення військових операцій є ефективним і перевірений не одним збройним конфліктом сучасності. Перший заступник начальника Академії, полковник Олександр Сивак, зазначив:

«Отримання нашими офіцерами найкращого світового військового досвіду – один із пріоритетів, адже ми намагаємося йти у ногу з часом та стрімко реагувати на можливі виклики сучасного світу, зокрема, у геополітичному та військовому відношеннях. До речі, ми вже не вперше проводимо подібні курси у стінах нашого навчального закладу. Але це було б неможливим без підтримки з боку наших надійних партнерів — збройних сил багатьох країн світу, в першу чергу — членів та партнерів Північноатлантичного альянсу».

За словами офіцера, отримані знання слухачі курсу вже менш, ніж за два тижні, зможуть перевірити на практиці під час участі у спільному українсько-американському командно-штабному навчанні із залученням військ «Репід Трайдент/Сейбер Гуардіан – 2015», участь у якому візьмуть вояки ще з майже 20 країн світу. Про це повідомили сьогодні, 10 липня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів