На Львівщині навчалися виявляти ядерну контрабанду

16:20 20 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

У рамках реалізації спільного з міністерством енергетики США проекту міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди» в районі пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» проводилися українсько-польські польові навчання.

Про це повідомили в четвер, 20 вересня, в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, де також розповіли: «Метою навчань є підвищення індивідуальних та колективних спроможностей з виявлення радіоактивних речовин та ядерних матеріалів на відомчому, міжвідомчому та національному рівнях. Під час навчань проводилося відпрацювання компетентними відомствами Республіки Польща та України сценарію з переміщення ядерної контрабанди в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» та переміщення ядерної контрабанди на зеленому кордоні в районі пункту пропуску «Рава-Руська – Хребенне».

«Польові навчання, перш за все, розроблені для підвищення індивідуальних та колективних спроможностей у відомстві, між відомствами, та на національному рівні для забезпечення протидії контрабанди небезпечних речовин. До польових навчань залучався особовий склад та обладнання, що безпосередньо виконують завдання на державному кордоні, які діяли за реалістичними сценаріями, які близько імітували стрес та практичну складову реальних ситуацій. Ці польові навчання проводилися для визначення можливостей удосконалення професійної підготовки, організаційних викликів та процедур у реальному часі. В навчаннях використовували справжнє джерело випромінювання», – поінформували також у Західному регіональному управлінні ДПСУ та опублікували фоторепортаж з Рава-Руської.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів