На Львівщині натрапили на міну поруч із будинком

09:30 19 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

18 грудня до Служби порятунку «101» надійшла інформація, що під час земляних робіт у полі на відстані 50 метрів від житлових будинків села Грімне на Городоччині виявили предмет, ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

Про це повідомили в четвер, 19 грудня, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області, де також розповіли, що про знахідку дали знати правоохоронцям і подали заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення. А з початку року на території області виявили 852 вибухонебезпечних предметів та 61 набій в 341 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Рятувальники закликають бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Як інформував «Щоденний Львів», піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили й знищили 12 грудня ручну гранату РГД-33 часів Другої світової війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів