На Львівщині натрапили на артилерійські снаряди

10:15 23 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Рятувальники закликають бути вкрай обережними у разі виявлення боєприпасів.

У прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області поінформували у вівторок: «22 квітня о 12:38 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт в полі, на відстані 1000 метрів до житлових будинків в селі Свитазів у Сокальському районі виявили предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.
Про факт виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення».

«Цього ж дня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищили 122-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни, виявлений під час прогулянки з собакою та території колишнього аеродрому в селі Грабовець у Стрийському районі», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів