На Львівщині на одну вакансію − шестеро претендентів

13:22 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

55,7% із них – жінки

Упродовж січня-серпня 2013 року центри зайнятості області надавали соціальні послуги 76,9 тисячі осіб. 58,5 тисячі з них зареєстровані як безробітні. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості.

При цьому зауважує, що кожний п’ятий пошуковець роботи – житель Львова, 55,7% − жінки, 48,9% − молодь віком до 35 років, 40,8% − мешканці сіл, 39,0% − краяни з числа неконкурентоспроможних на ринку праці верств населення. А за освітнім поділом 34,5% безробітних мали професійно-технічну, 28,4% − повну вищу, 24,1% − базову чи неповну вищу освіту.

Натомість працевлаштування решти шукачів місця праці (13,0%) обмежувала наявність лише середньої освіти, відсутність необхідних умінь, навичок або досвіду роботи. За професійними ж ознаками найбільшу частку (16,9%), становили працівники сфери торгівлі та послуг, 15,5% − робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, а також державні службовці, менеджери, працівники сільського господарства тощо.

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості інформує також, що, порівняно з відповідним періодом минулого року, кількість вакансій у його базі зайнятості збільшилася з 41,5 до 42,2 тисячі. Актуальними станом на 1 вересня залишалися 4,0 тисячі вільних місць праці, у тому числі 2,1 тисячі − для робітників, 1,6 тисячі − для службовців, 0,3 тисячі − для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Відтак, за одну вакансію конкурували семеро службовців, вісім осіб без професії та п'ять представників робітничого фаху. А в середньому на одне робоче місце  шестеро безробітних.

Бо в січні-серпні цього року за сприяння центрів зайнятості області працевлаштувалися лише 29,1 тисячі осіб. У тому числі 493 − започаткували власну справу.

Професійну підготовку, перенавчання чи підвищення кваліфікації пройшли 8,5 тисячі краян. А 494 особи віком понад 45 років отримали ваучери для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Найбільш популярними напрямами навчання були розробка програмного забезпечення, землевпорядкування, комп’ютерні системи та мережі, а також професія електрогазозварника. В оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 7,2 тисячі осіб.

Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського обласного центру зайнятості інформує також, що, станом на перше вересня 2013 року, допомогу з безробіття у центрах зайнятості Львівщини отримували 19,7 тисячі осіб з 58,5 тисячі зареєстрованих у них безробітних.

Тому доти, поки влада не подбає нарешті про робочі місця для них, вона тільки дратуватиме своїми голослівними запевненнями про «покращення»...

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів