На Львівщині ліквідували за добу 14 пожеж трави й чагарнику

12:12 21 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mns.gov.ua

Як повідомили в суботу в прес-службах облдержадміністрації та обласного управління ДСНС, учора, 20 березня, рятувальники 14 разів виїжджали на гасіння сухої трави й чагарнику.

20 березня на території семи районів області та її адміністративного осереду зафіксовано 14 подій, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах (загоряння трави) загальною площею 1,814 га:

у Яворівському районі – чотири пожежі сухої трави на площі 0,41 га;

у Жовківському районі – три пожежі сухої трави на площі 0,156 га;

у Сокальському районі – дві пожежі сухої трави на площі 1,17 га;

у Миколаївському районі – одна пожежа сухої трави на площі 0,007 га;

у Бродівському районі – одна пожежа сухої трави на площі 0,06 га;

у Городоцькому районі – одна пожежа сухої трави на площі 0,015 га;

у Золочівському районі – одна пожежа сухої трави на площі 0,04 га;

у Львів – одна пожежа сухої трави на площі 0,01 га.

Пожежі були своєчасно ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами Львівського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. У 2015 році, з початку пожежонебезпечного періоду, за порушення природоохоронного законодавства затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності 53 особи (працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області – 20 осіб, відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Львівського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій – три особи, обласного управління України – 27 осіб, ОУ ЛМГ – три особи.

Про це повідомили сьогодні, 21 березня, в прес-службі облдержадміністрації. Своєю чергою, в прес-центрі Львівського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій розповіли в суботу:

«За минулу добру рятувальники 14 разів виїжджали на гасіння сухої трави та чагарнику. Так, 20 березня о 09:58 пожежа сухостою виникла на вулиці Яворницького в місті Сокаль.

Тут на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 11 500 кв. м. Пожежу вдалося ліквідувати о 15:00.

Цього ж дня о 11:40 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території поблизу селища Шкло Яворівського району. Внаслідок пожежі знищено суху траву окремими осередками на площі 2 000 кв. м. Вогнеборці ліквідували займання о 12:00.

О 15:04 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на хуторі Трасівка Свидницької сільської ради Яворівського району на відкритій території. Надзвичайники ліквідовували займання сухої трави загальною площею 1 500 кв. м. Пожежу ліквідовано о 17:02.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору. Особливо важко локалізувати пожежі на відкритих територіях, де вогонь поширюється дуже швидко. Важливо зрозуміти, що самовільне спалювання сухої трави, залишків рослинності та опалого листя – проблема не тільки екологів та рятувальників, а й кожного особисто».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів