На Львівщині ліквідували чотири пожежі сухої трави

12:18 24 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

В обласному управлінні ДСНС стурбовані ситуацією й нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність.

У прес-службі Львівського обласного управління ДСНС повідомили сьогодні, 24 грудня:

«23 грудня о 12:23 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в селі Гайдучно Стрийського району. Вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 500 квадратних метрів. Пожежу локалізовано о 12:46 і вже о 12:58 повністю ліквідовано.

Цього ж дня о 12:26 надійшло ще одне повідомлення про пожежу на відкритій території на вулиці Горішня Брама в Дрогобичі. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 300 квадратних метрів. Пожежу ліквідовано о 12:49.

Також 23 грудня о 18:54 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території на вулиці Самбірській у Дрогобичі. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 400 квадратних метрів. Пожежу ліквідовано о 19:13.

О 21:52 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території на вулиці Мекелити в місті Стебник, Дрогобицького району. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 200 квадратних метрів. Пожежу ліквідовано о 22:27.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкрай стурбоване ситуацією зі спалюванням сухої трави. Нерідко такі пожежі призводять до пожеж розташованих поруч будівель, відключень ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ.

Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань. Часто до вогню потрапляє різне сміття, що істотно підсилює рівень забруднення повітря і збільшує шкоду для здоров’я. Пам’ятайте: за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів