На Львівщині ліквідовують пожежі торфу (відео)

13:13 13 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: goldunlim

У прес-службі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили в четвер, що впродовж доби вогнеборці чотири рази виїжджали на ліквідацію пожеж торфу у населених пунктах Сокальського району.


Відео: прес-служба обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій

У прес-службі обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили сьогодні, 13 листопада:

«Упродовж доби вогнеборці чотири рази виїжджали на ліквідацію пожеж торфу у населених пунктах Сокальського району. Загальна площа вигорілих ділянок складає 70 154 кв. м.

Так, 12 листопада о 11:23 біля с. Стаївка Сокальського району виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 1,7 га. Упродовж дня вогнеборці приборкували займання. Вдалося ліквідувати горіння на площі 0,5 га.

Того ж дня о 12:29 біля с. Корчів Сокальського району на відкритій території виявлено горіння торфу окремими осередками на площі 4,5 га. Рятувальники ліквідували горіння на площі 0,2 га. Роботи з ліквідації пожеж тривають.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу.

При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тривати місяцями».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів