На Львівщині кваліфіковані волонтери заопікувалися дітьми полеглих бійців

20:10 7 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в суботу в прес-службі Міноборони, на Львівщині продовжується реалізація програми допомоги сім’ям військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, що була започаткована минулого року під назвою «Наставництво для дітей героїв АТО».

«На Львівщині про дітей загиблих бійців АТО дбають кваліфіковані волонтери», – повідомили сьогодні, 7 лютого, в прес-службі Міноборони, конкретизуючи при цьому:

«На Львівщині продовжується реалізація програми допомоги сім’ям військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, що була започаткована минулого року під назвою «Наставництво для дітей героїв АТО». За словами куратора проекту Маріанни Білик, допомога дітям військових надається за кількома напрямками: надається допомога у виконанні домашніх завдань, відвідування гуртків, забезпечується спільне проведення часу з наставником, за потреби надаються консультації кваліфікованих медичних спеціалістів.

Слід зазначити, що цей проект розрахований на підтримку дітей віком від 6 до 16 років, з якими наставники перебувають не менше 4 годин на тиждень. Як стверджує Маріанна Білик, старших товаришів добирають вкрай прискіпливо — із 40 осіб було відібрано лише 15.

Нещодавно з ними було проведено кваліфікаційні тренінги з основ роботи наставника. Досвідчені тренери розповідали про те, як правильно працювати з дітьми, які опинилися у кризовій ситуації.

Ініціатори програми розповідають, що завдяки спільній координації зусиль сім’ї захисників Батьківщини можуть розраховувати ще й на вузькоспеціалізовану допомогу, наприклад, у відновленні та відбудові будинків, якщо вони втратили фізичну чи матеріальну можливість зробити це самотужки. Програма функціонує за зразком всесвітньої програми «Старший брат – Big brothers». Основною метою є допомога дітям, чий батько загинув або травмувався, захищаючи українську державність».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів