На Львівщині кулуарно формують «Корд», кіберполіцію, спецпідрозділ з боротьби з наркотиками, – Курбанов

16:17 30 грудня 2015 р.

Фото до новини

У Львівській області вже відбувається переатестація колишніх міліціонерів, праціників УМВС, до нової поліції. Проте громадкість не має жодного доступу до цих атестаційних комісії.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це заявив голова Громадської ради при ГУ МВСУ у Львівській області Рустам Курбанов під час відкритих зборів Громадської ради, які відбулися сьогодні, 30 грудня, у Львівському прес-клубі.

 - Ще три тижні тому ми надіслали вимогу на ім`я президента, прем`єра, міністра внутрішніх справ, начальникові ГУ УМВС у Львівській області. Але так і не отримали жодної відповіді. Хоча мали отримати її буквально за три дні, - каже він.

 За його словами, зараз у Львівській області змінили лише 10 відсотків особового складу міліції.

 - Здійснено заміну всього 500-600 осіб. Це є патрульна поліція Львова. Вся прозорість та реформованість поліції у Львівській області на цьому закінчилася.

 Він стверджує, що вже зараз без участі громадкості формується "Корд", кіберполіція, спецпідрозділ з боротьби з наркотиками. Всі це  відбувається на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. Але хто входить до атестаційних комісій і які вимоги до тих, хто атестує колишніх міліціонерів – невідомо.

 - Наша міліція мала рейтинг довіри – 5 відсотків, що і стало причиною реформування такого органу, каже Рустам Курбанов.

 За його словами, у Львівській області рапорти на звільнення написало сім тисяч осіб. З них близько п`яти тисяч - так звані атестовані працівники, які зараз на низькому старті очікують своєї переатестації і відповідного рішення – чи будуть вони працювати в поліції. Близько двох тисяч - вільнонаймані.

 - Якщо ГУ УМВС ліквідовується без правонаступництва, тобто територіальне управління поліції не буде відповідати за свого попередника, то що буде з цими людьми, якщо вони не пройдуть переатестацію? Що буде з їхнім місцем проживання на вулиці Виговського, де прописано близько 400-500 осіб? Що буде з їхніми вислугами, пенсіями, квартирними чергами?  Їм просто дадуть копняка, вони не отримають ніякої компенсації? Будуть через кілька десятків років роботи у міліції звільнені і змушені починати нову кар`єру в 35, 45 чи 50 років? І ніякої відповідальності обласне управління за це не понесе. Воно ліквідовується без правонаступництва і попередило про це, -  каже голова Громадської ради при ГУ УМВС у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів