На Львівщині й цього року спільно навчатимуться військові України й держав НАТО, – Генштаб

12:15 20 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: defense.gov

Як повідомив у п’ятницю виконувач обов’язків прес-секретаря Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов, «в поточному році у Львівській області пройдуть навчання «Rapid trident» (до 25 діб)».

«Українські військовослужбовці в 2015 році візьмуть участь в 11 багатонаціональних навчаннях. Про це заявив виконувач обов’язків прес-секретаря Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов, оприлюднивши графік проведення багатонаціональних навчань на поточний рік на території України та за кордоном», – повідомляється сьогодні, 20 лютого, на сайті телеканалу «112 Україна», де також конкретизують:

«Передбачається участь ЗСУ в 11 багатонаціональних навчаннях, з них чотири пройдуть на території України і 7 за кордоном», – повідомив Селезньов. Повідомляється, що на території України пройдуть українсько-американські штабні навчання «Сі-бриз 2015» (25 діб) – в акваторії Чорного моря, на полігонах ЗСУ, військових аеродромах і морських портах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

У них візьмуть участь до 2,5 тисячі військовослужбовців, з них від ЗСУ – до 1 тисячі, до дев’яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки. Від США – до 1 тиячі. військовослужбовців, до п’яти кораблів, до двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки. Від держав – членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» (до 500 військовослужбовців, до шести кораблів, до трьох підводних човнів, до шести літаків і вертольотів, до 10 одиниць колісної техніки).

Також у поточному році у Львівській області пройдуть навчання «Rapid trident» (до 25 діб). У них візьмуть участь до 2 тисяч військовослужбовців: від України – до 1 тисячі, від США – до 500, від держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» – до 600.

При цьому навчання українсько-польських авіаційних підрозділів «Безпечне небо 2015» (14 діб) пройдуть у повітряному просторі та на аеродромах ЗСУ. У них візьмуть участь до 350 військовослужбовців, з них – 250 українських військовослужбовців, до 10 літаків та один вертоліт. Від Польщі – до 100 військовослужбовців та 8 літаків.

Також заплановано участь українських солдатів в українсько-польських навчаннях «Правопорядок 2015» (до семи діб). Вони будуть також проведені у Львівській області, в них візьмуть участь до 100 осіб.

«За межами України військовослужбовці ЗСУ візьмуть участь у таких багатонаціональних тактичних навчаннях: військової поліції в Німеччині (в них візьмуть участь до 30 українських військовослужбовців), навчання країн Чорноморського басейну «Морський щит 2015» (500 українських солдатів, один корабель, один літак і один літак), навчання фахівців в Німеччині (40 українських військовослужбовців), багатонаціональні навчання «Кленова арка» в Литві (120 українських військовослужбовців), багатонаціональне навчання «Світла лавина 2015» в Угорщині (30 українських військовослужбовців), навчання бойової тактичної групи ЄС у Польщі (60 українських військовослужбовців), навчання «Trident Junker 2015» в Іспанії і Португалії (50 українських військовослужбовців)», – наголошується в повідомленні. Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що українські військові проведуть навчання за новим методам ведення бою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів