На Львівщині готується до виконання бойових завдань 18-й окремий вертолітний загін

16:20 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в четвер у прес-службі Міноборони, на базі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України триває бойове злагодження особового складу до ротації 18 окремого вертолітного загону.

На Львівщині, на базі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України, триває бойове злагодження особового складу до ротації 18 окремого вертолітного загону, який виконуватиме завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Як розповів кандидат на посаду командира 18 окремого вертолітного загону льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило, при підборі кандидатів на посади враховувався в першу чергу досвід військовослужбовців, отриманий під час виконання бойових завдань у зоні проведення АТО на сході країни.

Під час зборів вертолітники відпрацьовують увесь спектр завдань, що можуть виникнути в африканській країні. Це стосується не тільки управління ґвинтокрилами в простих та складних метеоумовах, але й бойового застосуванні штатної зброї.

Льотчики загону виконують польоти, а наземний склад та управління загону беруть участь в їх забезпеченні та планових заняттях, складають відповідні заліки. Окремим завданням є підготовка спеціалістів пошуково-рятувальної служби під час виконання відповідних операцій.

Кандидат на посаду начальника штабу вертолітного загону полковник Сергій Шаповалов розповів, що завданням зборів є вдосконалення навичок пілотів, інженерно-технічного персоналу, а також військовослужбовців підрозділів забезпечення до виконання своїх функціональних обов’язків. За його словами, під час злагодження підрозділу акцент робиться на дотриманні особовим складом усіх заходів безпеки.

У рамках підготовки до ротації військові льотчики виконали дві льотні зміни. В навчально-тренувальних польотах взяли участь екіпажі вертольотів Мі-24 та Мі-8.

Сьогодні, 18 грудня, відбувається третя – чергова льотна зміна, під час якої виконуються ряд завдань та вправ. Це виконання польотів у простих та складних метеоумовах, відновлення навичок на групову злітаність, бойове маневрування під час подолання засобів протиповітряної оборони умовного противника, ураження різноманітних цілей. А кандидати на посади офіцерів груп бойового управління командного пункту загону проводять практичні тренування авіаційних навідників з управління екіпажами вертольотів Мі-24 при наведенні на наземні цілі.

Під час проведення бойового злагодження льотним складом та фахівцями пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби вже здійснено 34 стрибки з парашутом, офіцери бойового управління командного пункту загону виконали майже сто авіанаведень екіпажів вертольотів на наземні цілі. Також військовослужбовці виконали вправи стрільб із автомата Калашникова, а в тирі військової частини — з пістолета Макарова.

– Під час бойового злагодження особливу увагу ми звертаємо на досвід, отриманий льотчиками під час виконання завдань у зоні проведення АТО, а також вміння льотного складу застосовувати бортове озброєння вертольоту МІ-24, льотні навички на максимальних і малих висотах. Перевіряються також професійні якості льотчиків, рівень готовності авіаційної техніки, озброєння, – повідомив кандидат на посаду командира 18 окремого вертолітного загону льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило.

Збори завершаться наприкінці грудня сертифікацією особового складу загону, під час якої представники спеціальної комісії перевірятимуть готовність особового складу до виконання завдань за призначенням у ДР Конго. Про це повідомили сьогодні, 18 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів