На Львівщині евакуйовано через повінь 759 людей

12:00 17 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Про це повідомляє в суботу Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

Держслужба України з надзвичайних ситуацій інформує сьогодні, 17 травня, в повідомленні «Львівська область: рятувальники ліквідовують наслідки негоди»:

«Упродовж доби рятувальники Львівщини провели ряд невідкладних робіт з відновлення життєзабезпечення населення. У Старосамбірському районі відновлено газопостачання 3-х населених пунктів (Страшевичі, Стрільбичі, Сливка), а у Самбірському районі відновлено газопостачання 13 населених пунктів.

Вдалося відновити електропостачання 73-х населених пунктів регіону. Залишаються знеструмленими 9 населених пунктів у Старосамбірському районі, з яких 5 повністю та 4 частково.

Відновлено роботу водозабору «Рибник» у м. Бориславі та відремонтовано дахи навчально-виховних комплексів у м.Турка та с.Муроване Сокальського району.

До робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха упродовж 16 травня було залучено  253 рятувальники, 30 одиниць спецтехніки ДСНС та 8 човнів.

Загалом упродовж 15-17 травня силами підрозділів ДСНС України врятовано (евакуйовано) – 759 людей, з них 119 дітей. Здійснено  відкачку води із 57 підвалів, 115 присадибних ділянок та 4 криниць. 

Через пориви штормового вітру рятувальники здійснили порізку 26 повалених дерев. Здійснено буксирування 3 автомобілів.

Окрім цього, фахівці ДСНС продовжують укріплювати дамби. Так, упродовж 15-17 травня укріплено 1615 м погонних дамб у Старосамбірському (105 м.п.), Самбірському (1470 м.п.) та Городоцькому (40 м.п.) районах.

Загалом упродовж 16-17 травня основні зусилля по ліквідації наслідків негоди були зосереджені на: евакуацію людей з підтоплених населених пунктів; укріплення дамб (Самбірський та Городоцький райони); відновлення електропостачання; відновлення залізничної колії; забезпечення проїзду транспорту до всіх населених пунктів області; наданні органам місцевого самоврядування та населенню допомоги з відкачки води з підвалів, криниць та  розрізки повалених дерев; контролі за станом питної води з джерел централізованого водопостачання та криниць; організації спостереження за розвитком ситуації та негайним реагуванням на загрози; обстеження постраждалих об’єктів та оцінці завданих збитків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів