На Львівщині відкриють ще один піший пункт пропуску на українсько-польському кордоні

09:00 29 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: sokal-rda.gov.ua

МПП «Долгобичув-Угринів» поки що тільки в якості експерименту відкриває піший на велосипедний рух.

З 1 липня у міжнародному пункті пропуску (МПП) «Угринів-Долгобичув» розпочне тимчасову роботу ще один піший та велосипедний рух через українсько-польський кордон. На сьогоднішній день пішохідний рух можливий тільки на одному переході українсько-польського кордону – в МПП «Медика-Шегині».

До цього часу «Угринів-Долгобичув» працював виключно в режимі автомобільного руху. Однак, пішоходи та велосипедисти зможуть перетинати українсько-польський кордон у цьому пункті пропуску на разі тільки на засадах експерименту

Пішохідна та велосипедна смуга руху працюватиме там до 31 грудня 2015 року. Відкриття пішохідного переходу в МПП «Долгобичув-Угринів» стало можливим завдяки трьом чинникам.

По-перше, цей перехід повністю знаходиться на території Польщі. По-друге, пункт пропуску знаходиться на суші, тому немає необхідності зводити мости на ріці Буг. По-третє, автомобільний рух в Долгобичуві не є інтенсивним, не усі смуги використовуються, а тому частину з уже існуючої інфраструктури можна передати у користування пішоходів та велосипедистів.

Пішохідний прикордонний рух в МПП «Долгобичув-Угринів» цього року буде реалізований у якості пілотного проекту. Можливе рішення про запровадження постійного пішого руху у цьому пункті пропуску буде можливе після здійснення прикордонними службами усіх перевірок, аналізів та згідно із висновками реалізації пілотного проекту.

Про це повідомило вчора, 28 червня, «Польське радіо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів